SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
Bolonjeze tart
Sastojci:
300 g zamrznutog lisnatog testa
500 mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
3 kašike paradajz-pirea
origano, bosiljak
1 jaje
200 ml kisele pavlake
2 kašike rendanog kačkavalja
ulje
brašno
biber, so
Priprema:
Odmrznuto testo rastanjite u krug na pobrašnjenoj površini i njime obložite okrugli kalup koji ste prethodno podmazali i posuli brašnom. Seckani crni luk propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte meso. Nastavite s prženjem dok meso ne promeni boju. Sipajte paradajz-pire, origano i bosiljak, te posolite i pobiberite. Smesu preručite u kalup s testom, odozgo pospite rendanim kačkavaljem i prelijte pavlakom umućenom s jajetom. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
OVO MORATE PROBATI Zapečeni SIR će vam postati omiljeno jelo
Ukus je predivan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)