SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
Bolonjeze tart
Sastojci:
300 g zamrznutog lisnatog testa
500 mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
3 kašike paradajz-pirea
origano, bosiljak
1 jaje
200 ml kisele pavlake
2 kašike rendanog kačkavalja
ulje
brašno
biber, so
Priprema:
Odmrznuto testo rastanjite u krug na pobrašnjenoj površini i njime obložite okrugli kalup koji ste prethodno podmazali i posuli brašnom. Seckani crni luk propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte meso. Nastavite s prženjem dok meso ne promeni boju. Sipajte paradajz-pire, origano i bosiljak, te posolite i pobiberite. Smesu preručite u kalup s testom, odozgo pospite rendanim kačkavaljem i prelijte pavlakom umućenom s jajetom. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
OVO MORATE PROBATI Zapečeni SIR će vam postati omiljeno jelo
Ukus je predivan.
AKO STE ANEMIČNI JEDITE OVO Potpuno prirodni načini da povećate gvožđe i izbegnete simptome
Konzumiranjem određenih namirnica možete da pojačate krvnu sliku i smanjite malokrvnost.
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
Komentari (0)