SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan

Alo.rs

15:00

Sezonski recepti 0

Nastavićete da pravite ovo jelo.

SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Shutterstock

Bolonjeze tart

Sastojci:

300 g zamrznutog lisnatog testa

500 mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

3 kašike paradajz-pirea

origano, bosiljak

1 jaje

200 ml kisele pavlake

2 kašike rendanog kačkavalja

ulje

brašno

biber, so

Priprema:

Odmrznuto testo rastanjite u krug na pobrašnjenoj površini i njime obložite okrugli kalup koji ste prethodno podmazali i posuli brašnom. Seckani crni luk propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte meso. Nastavite s prženjem dok meso ne promeni boju. Sipajte paradajz-pire, origano i bosiljak, te posolite i pobiberite. Smesu preručite u kalup s testom, odozgo pospite rendanim kačkavaljem i prelijte pavlakom umućenom s jajetom. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading