SOČNA SVINJSKA REBARCA, PRSTE DA POLIŽEŠ! Specijalitet sa marinadom koja mesu daje poseban šmek

Vesna Vukadinović

13:00

Sezonski recepti 0

Pravi izbor za vikend ručak.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

2 kg svinjskih rebara

400 g meda

200 ml soja sosa

10 čenova iseckanog belog luka

2 kašike soli

1 kašika mlevenog bibera

1 kašika mlevene paprike

1 kašika mlevenog čilija

500 g krompira

300 g šargarepe

Priprema:

Rebra isecite na manje komade i stavite u plastičnu posudu sa poklopcem. Pomešajte sve ostale sastojke osim krompira i šargarepe i pola prelijte preko rebara. Istrljajte ih sa svih strana, poklopite i stavite u frižider najmanje dva sata, a najbolje da odstoje preko noći. Izvadite rebra i stavite u podmazan pleh. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite jedan sat na 180 stepeni. Tada prelijte rebra ostatkom marinade i doodajte u pleh pored njih očišćen i iseckan krompir i šargarepu (možete i bez njih). Pecite bez folije 30-40 minuta, odnosno dok meso i povrće ne omekšaju.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading