SOČNA SVINJSKA REBARCA, PRSTE DA POLIŽEŠ! Specijalitet sa marinadom koja mesu daje poseban šmek

Vesna Vukadinović

13:00

Sezonski recepti 0

Pravi izbor za vikend ručak.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

Možda vas zanima:

2 kg svinjskih rebara

400 g meda

200 ml soja sosa

10 čenova iseckanog belog luka

2 kašike soli

1 kašika mlevenog bibera

1 kašika mlevene paprike

1 kašika mlevenog čilija

500 g krompira

300 g šargarepe

Priprema:

Rebra isecite na manje komade i stavite u plastičnu posudu sa poklopcem. Pomešajte sve ostale sastojke osim krompira i šargarepe i pola prelijte preko rebara. Istrljajte ih sa svih strana, poklopite i stavite u frižider najmanje dva sata, a najbolje da odstoje preko noći. Izvadite rebra i stavite u podmazan pleh. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite jedan sat na 180 stepeni. Tada prelijte rebra ostatkom marinade i doodajte u pleh pored njih očišćen i iseckan krompir i šargarepu (možete i bez njih). Pecite bez folije 30-40 minuta, odnosno dok meso i povrće ne omekšaju.

 

vasina torta

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena

18:30

28 mart, 2025

Sezonski recepti

Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

Komentari (0)

Loading