PRIPREMITE RUČAK ZA 5 MINUTA Sve sastojke izmešajte i stavite u rernu, ukus da se raspametiš
Ovaj recept je baš odličan, jer je brz, jednostavan i jeftin
Sve što treba da uradite za ovaj ručak je da pomešate sve sastojke i ubaciti u rernu. Uz ovu zapečenu testeninu odlično ide zelena salata, a to je dobar izbor jer sada mlade salate ima u izobilju pijaci.
Sastojci:
- 500 g šupljikave testenine
- 1 l mleka
- 540 ml kisele pavlake
- 4 jaja
- 1 prašak za pecivo
- šunka ili slanina
- 180 ml jogurta
- so
Priprema:
1. Umutite sastojke za preliv
Mleko, pavlaku, jogurt, jaja, prašak za pecivo i so dobro izmešajte.
2. Pripremite testeninu
Sirovu testeninu stavite u dublju posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslacem.
3. Dodajte šunku ili slaninu
Sirovoj testenini dodajte naseckanu kuvanu šunku ili slaninu, promešajte.
4. Zalijte prelivom
Testeninu prelijte prethodnom pripremljenim prelivom. Preko preliva sipajte malo ulja.
5. Stavite u rernu
Pripremljenu testeninu stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 40 minuta.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (1)
I ovo je kao jeftino