PRIPREMITE RUČAK ZA 5 MINUTA Sve sastojke izmešajte i stavite u rernu, ukus da se raspametiš
Ovaj recept je baš odličan, jer je brz, jednostavan i jeftin
Sve što treba da uradite za ovaj ručak je da pomešate sve sastojke i ubaciti u rernu. Uz ovu zapečenu testeninu odlično ide zelena salata, a to je dobar izbor jer sada mlade salate ima u izobilju pijaci.
Sastojci:
- 500 g šupljikave testenine
- 1 l mleka
- 540 ml kisele pavlake
- 4 jaja
- 1 prašak za pecivo
- šunka ili slanina
- 180 ml jogurta
- so
Priprema:
1. Umutite sastojke za preliv
Mleko, pavlaku, jogurt, jaja, prašak za pecivo i so dobro izmešajte.
2. Pripremite testeninu
Sirovu testeninu stavite u dublju posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslacem.
3. Dodajte šunku ili slaninu
Sirovoj testenini dodajte naseckanu kuvanu šunku ili slaninu, promešajte.
4. Zalijte prelivom
Testeninu prelijte prethodnom pripremljenim prelivom. Preko preliva sipajte malo ulja.
5. Stavite u rernu
Pripremljenu testeninu stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 40 minuta.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
I ovo je kao jeftino