PRIPREMITE RUČAK ZA 5 MINUTA Sve sastojke izmešajte i stavite u rernu, ukus da se raspametiš
Ovaj recept je baš odličan, jer je brz, jednostavan i jeftin
Sve što treba da uradite za ovaj ručak je da pomešate sve sastojke i ubaciti u rernu. Uz ovu zapečenu testeninu odlično ide zelena salata, a to je dobar izbor jer sada mlade salate ima u izobilju pijaci.
Sastojci:
- 500 g šupljikave testenine
- 1 l mleka
- 540 ml kisele pavlake
- 4 jaja
- 1 prašak za pecivo
- šunka ili slanina
- 180 ml jogurta
- so
Priprema:
1. Umutite sastojke za preliv
Mleko, pavlaku, jogurt, jaja, prašak za pecivo i so dobro izmešajte.
2. Pripremite testeninu
Sirovu testeninu stavite u dublju posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslacem.
3. Dodajte šunku ili slaninu
Sirovoj testenini dodajte naseckanu kuvanu šunku ili slaninu, promešajte.
4. Zalijte prelivom
Testeninu prelijte prethodnom pripremljenim prelivom. Preko preliva sipajte malo ulja.
5. Stavite u rernu
Pripremljenu testeninu stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 40 minuta.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
I ovo je kao jeftino