NAJBOLJI RECEPT ZA KUVANI PARADAJZ Spremite sok na starinski način, bez dodatog konzervansa

Slobodanka Ćorić

12:35

Sezonski recepti 0

Sok je blag, potpuno autentičnog ukusa paradajza

rina
Rina

Sastojci

6 kg paradajza (pre čišćenja)
2 kašike soli
4 kašike šećera
crni luk i ljute papričice, celer - sve po ukusu 

Priprema

Paradajz dobro oprati. Očistiti i iseći na komade. Samleti mašinicom za mlevenje paradajza. Procediti u specijalnoj cedaljki.

Sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.

Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.

Flaše uviti u peškir i ostaviti 24 sata da se tako ohlade.

Komentari (0)

Loading