SLASNA KUPUS SALATA Ukus osvaja sve uzraste, jedna stvar joj daje poseban šmek
Neodoljiv ukus...
Kupus salatu možete jesti i kao samostalan obrok ako joj dodate dresing od majoneza i pavlake. Za razliku od najjednostavnijeg recepta za kupus salatu, u ovaj se dodaju i povrće poput šargarepe i rotkvica, pa joj je ukus bogatiji i raznovrsniji. Za nekoliko minuta do sočne i hrskave salate za svako doba dana.
Sastojci:
6 kašika gustog jogurta
2 kašike majoneza
1 kašika senfa
2 čena belog luka
sok od 1/2 limuna
so po ukusu
biber po ukusu
3/4 glavice kupusa
1 šargarepa
8-10 rotkvica
Recept za kupus salatu sa rotkvicama:
U posudu dodajte jogurt, majonez, senf, usitnjen beli luk, sok od limuna, so i biber. Dobro promešajte sastojke i ostavite sa strane nekoliko minuta. Iseckajte kupus, operite, procedite i prosušite. Izrendajte šargarepu i iseckajte rotkvice, pa ubacite u kupus. Prelijte kupussalatu sa rotkvicama dresingom od majoneza i jogurta, pa dobro promešajte. Ako volite salatu u kombinaciji sa mesom, predlažemo kupus salatu sa slaninom.
Bonus video:
Možda vas zanima:
ZABORAVITE NOŽEVE I RENDE Profesionalni kuvar otkrio kako da napravite najmekšu i najukusniju kupus salatu
Da biste iseckali kupus za salatu koja će biti savršena, potrebno je da primenite jednostavnu tehniku i da zaboravite klasično rende ili velike noževe za rezanje kupusa
Nema čoveka koji nije pogrešio u pravljenju KUPUS SALATE Štos je u sastojku koji se dodaje na kraju a radikalno menja ukus
Koliko god se trudili, kupus salata ne ispadne uvek kao ona u restoranu a štos je u jednom sastojku koji se dodaje na samom kraju pripreme.
VITAMINSKA BOMBA ZA DOBRO JUTRO! Napravite salatu koja će vas dugo držati sitim
Praktična je i za posao.
MIRISNA ŠTRUDLA SA ROGAČEM Fenomenalna poslastica u drugačijem spoju, pravićete stalno
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, bićete oduševljeni.
POSNI ČIZKEJK SA BUNDEVOM Svaki zalogaj je raj za sladokusce, a ne treba da palite rernu
Kao osmišljen za hladno vreme, najbolje odmah stavite duplu meru.
MARGARIN ILI MASLAC? Razlika i kada je bolje koji da koristite
Margarin i maslac imaju identičan ukus, ali se razlikuju po načinu pripreme.
POTAŽ OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, a posan, prste da poližete
Kremast i sočan, savršen za hladne dane.
PILETINA U KIKIRIKI SOSU Slasno jelo u aromatičnom i pikantnom spoju, za prave gurmane
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)