SLASNA KUPUS SALATA Ukus osvaja sve uzraste, jedna stvar joj daje poseban šmek

Ana Klikovac

19:10

Sezonski recepti 0

Neodoljiv ukus...

salata
Shutterstock

Kupus salatu možete jesti i kao samostalan obrok ako joj dodate dresing od majoneza i pavlake. Za razliku od najjednostavnijeg recepta za kupus salatu, u ovaj se dodaju i povrće poput šargarepe i rotkvica, pa joj je ukus bogatiji i raznovrsniji. Za nekoliko minuta do sočne i hrskave salate za svako doba dana.

Sastojci:

6 kašika gustog jogurta
2 kašike majoneza
1 kašika senfa
2 čena belog luka
sok od 1/2 limuna
so po ukusu
biber po ukusu
3/4 glavice kupusa
1 šargarepa
8-10 rotkvica

Recept za kupus salatu sa rotkvicama:

U posudu dodajte jogurt, majonez, senf, usitnjen beli luk, sok od limuna, so i biber. Dobro promešajte sastojke i ostavite sa strane nekoliko minuta. Iseckajte kupus, operite, procedite i prosušite. Izrendajte šargarepu i iseckajte rotkvice, pa ubacite u kupus. Prelijte kupussalatu sa rotkvicama dresingom od majoneza i jogurta, pa dobro promešajte. Ako volite salatu u kombinaciji sa mesom, predlažemo kupus salatu sa slaninom. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Petak je - kraj radne nedelje i ono što muči svaku ženu jeste "Šta spremati za vikend?" Još ako su vam se najavili gosti... 🤯 Ne brinite, tu smo da vam pomognemo! 🤗 Otkrivamo vam recept za čizkejk sa borovnicama koji će vas oduševiti! Recept je lagan i brz, i uspeva baš svaki put! 🫐 Klik na #linkinbio u opisu profila i pročitajte ceo recept! 😋 🎥|@domsli22 #cheesecake #recept #torta #kuvar #foryourpage #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najžena #najzena ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Možda vas zanima:

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading