MAFINI OD KROMPIRA Probajte ukusne zalogajčiće u koje možete da dodate povrće po želji
Odličan izbor jela kada vam je preostalo krompir pirea od ručka.
Sastojci
- 450 g krompir pirea
- 3 velika jaja, umućena
- 120 g naseckanog sira ili kačkavalja
- 100 g dimljene slanine, narezane na kockice
- 1 kašičica vlašca ili svež još bolje
- crni biber
- ½ kašičice vegete
- 20 g parmezana
- kisela pavlaka
Priprema
Pomešajte pire od krompira, jaja, sir, komadiće slanine, vegetu i vlašac. Po potrebi začinite biberom.
Namastite kalup za mafine i punite ga sa po jednom punom kašikom po otvoru.
Pospite ih parmezanom. Pecite 30 – 35 minuta na 200 °C ili dok ne porumene. Ohladite 5 minuta i poslužite toplo, uz kiselo mleko. (12 muffina)
Savet
U smesu možete dodati brokoli ili karfiol, kao i neko drugo povrće po želji.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)