AJVAR BEZ KONZERVANSA Po starom bakinom receptu
Napravite ajvar od pečenih paprika, bez konzervansa. Odličnog je ukusa i sjajan izbor za predstojeće praznike.
Sastojci
15 kg paprika
5 kg patlidžana,
800 ml ulja,
4 kašike soli,
2 kašike šećera,
2 kašike esencije
Priprema
Operite paprike i patlidžan pa ispecite.Onda ih očistite od ljuski, peteljki i semenki i sameljite. U šerpu sipajte 800 ml ulja, zagrejte i dodajte paprike i patlidžan. Dodajte so, šećer i esenciju. Kuvajte uz neprestano mešanje.U vruće sterilisane tegle sipajte vruć ajvar, dobro zatvorite i vratite u rernu 90 minuta na 90 stepeni. Ostavite ajvar da prenoći u rerni.
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
OČISTITE RERNU BRZO I LAKO Bez hemije i struganja satima, a sijaće se kao nova
Lak način za čišćenje rerne bez hemije, uz pomoć sode bikarbone i sirćeta.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
Komentari (0)