AJVAR BEZ KONZERVANSA Po starom bakinom receptu
Napravite ajvar od pečenih paprika, bez konzervansa. Odličnog je ukusa i sjajan izbor za predstojeće praznike.
Sastojci
15 kg paprika
5 kg patlidžana,
800 ml ulja,
4 kašike soli,
2 kašike šećera,
2 kašike esencije
Priprema
Operite paprike i patlidžan pa ispecite.Onda ih očistite od ljuski, peteljki i semenki i sameljite. U šerpu sipajte 800 ml ulja, zagrejte i dodajte paprike i patlidžan. Dodajte so, šećer i esenciju. Kuvajte uz neprestano mešanje.U vruće sterilisane tegle sipajte vruć ajvar, dobro zatvorite i vratite u rernu 90 minuta na 90 stepeni. Ostavite ajvar da prenoći u rerni.
Možda vas zanima:
LESKOVAČKI AJVAR Recept sa juga Srbije u koji je utkana tradicija, a po ukusu nema boljeg
Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
AJVAR OD BUNDEVE Prilog koji se ne odbija, ukusa koji govori 1000 jezika
Drugačiji i pikantan, prste da poližete.
NEODOLJIVI MALIDŽANO Beli ajvar zaludeo domaćice širom Srbije, a evo i zašto
Bilo da mažete samostalno na hleb ili dodate kao prilog omiljenom jelu, nećete da pogrešite.
BELI AJVAR BOLJI OD KLASIČNOG Domaćice u Srbiji poludele za njim, a tajna je u ovom sastojku
Slasni namaz od paprike i patlidžana budi sva čula.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)