BRZA PASTA BOLONJEZE Uživajte u ovom slasnom italijanskom jelu
Napravite pastu bolonjeze brzo i lako. Idealan predlog za početnike u kuhinji. U nekom od narednih tekstova, predstavićemo vam bolonjeze recepte poznatih svetskih kuvara.
Potrebno je
500 gr mlevenog mesa
500 ml pasiranog paradajza
150 ml crvenog vina
2 luka
2 šargarepe
2 čena belog luka
maslinovo ulje
so, biber
Priprema
Luk i šargarepu sitno nasecite i propržite na maslinovom ulju. Dodajte sitno seckani beli luk i kratko propržite.Dodajte mleveno meso i kuvajte dok ne omekša. Dodajte vino i sačekajte da alkohol ispari, pa dodajte pasirani paradajz. Kuvajte na laganoj vatri dok se sos ne zgusne.
Možda vas zanima:
PASTA BOLONJEZE Jelo koje pomera granice dobrog ukusa, za savršen ručak
U savršenom spoju sa testeninom i mesom, prste da poližete.
PASTA BOLONJEZE Slasno jelo koje će vas dugo držati sitim, ukusa bez mane
Neodoljiva pasta, ukućani će stajati u redu za još.
PASTA BOLONJEZE Čuveno italijansko jelo koje je dobilo ime po njihovom gradu
Nazvano po gradu Bolonji, najpoznatije jelo italijanske kuhinje osvaja na prvi zalogaj.
BOLONJEZE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Otkrijte dugo čuvanu tajnu britanskog kuvara
Jedan od najboljih svetskih kuvara, Džejmi Oliver, otkrio je kako on priprema špagete bolonjeze. Deo tajne sastoji se u pelatu iz konzerve, i povrću isečenom na kockice slične veličine. Pratite uputstva i uživajte u ovom delikatesu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)