BRZA PASTA BOLONJEZE Uživajte u ovom slasnom italijanskom jelu

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Napravite pastu bolonjeze brzo i lako. Idealan predlog za početnike u kuhinji. U nekom od narednih tekstova, predstavićemo vam bolonjeze recepte poznatih svetskih kuvara.

pasta bolonjeze
unsplash

Potrebno je

500 gr mlevenog mesa
500 ml pasiranog paradajza
150 ml crvenog vina
2 luka
2 šargarepe
2 čena belog luka
maslinovo ulje
so, biber

Priprema

Luk i šargarepu sitno nasecite i propržite na maslinovom ulju. Dodajte sitno seckani beli luk i kratko propržite.Dodajte mleveno meso i kuvajte dok ne omekša. Dodajte vino i sačekajte da alkohol ispari, pa dodajte pasirani paradajz. Kuvajte na laganoj vatri dok se sos ne zgusne.

Komentari (0)

Loading