PILEĆI ŠIŠ KEBAB Nije teška priprema,a svaki zalogaj je sve bolji
Savršen spoj pietine i jogurta. Jelo koje ne zastareva. Sočni, hrkavi i preukusni.
Potrebno je
- 300 g otkoštanog karabatka bez kože
- 3 kašike gustog jogurta
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 veća čena belog luka, izgnječen
- 1 kašika paradajz pirea
- so, biber, timijan, mlevena crvena ljuta paprika, kim
- za služenje: povrće po izboru
Priprema
Sastavite sve sastojke u jednu posudu. Onda dodajte piletinu sečenu na veće kocke pa je dobro natrljajte smesom i ostavite 2 sata u frižideru. Piletinu nabodite na ražnjiće. Pecite u plehu na papiru za pečenje, na 250 stepeni dok fino ne porumeni – uz okretanje da se dobro zapeku sa svake strane. Servirajte. Možete da dodate i grilovano povrće kao prilog. Uživajte !
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
Komentari (0)