PILEĆI ŠIŠ KEBAB Nije teška priprema,a svaki zalogaj je sve bolji

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Savršen spoj pietine i jogurta. Jelo koje ne zastareva. Sočni, hrkavi i preukusni.

Pileći ražnjići
Shutterstock

Potrebno je

- 300 g otkoštanog karabatka bez kože

- 3 kašike gustog jogurta

- 4 kašike maslinovog ulja

- 2 veća čena belog luka, izgnječen

- 1 kašika paradajz pirea

- so, biber, timijan, mlevena crvena ljuta paprika, kim

- za služenje: povrće po izboru

 

Priprema

Sastavite sve sastojke u jednu posudu. Onda dodajte piletinu sečenu na veće kocke pa je dobro natrljajte smesom i ostavite  2 sata u frižideru. Piletinu nabodite na ražnjiće. Pecite u plehu na papiru za pečenje, na 250 stepeni dok fino ne porumeni – uz okretanje da se dobro zapeku sa svake strane. Servirajte. Možete da dodate i grilovano povrće kao prilog. Uživajte !

Komentari (0)

Loading