SLATKI KUPUS BEZ MESA Posno jelo, dijetalno i puno vitamina
Ako postite sredu i petak, evo predloga za vas. Napravite za ručak slatki kupus bez mesa. Zdrav je, držaće vas sitim a ukus mu je fenomenalan.
Potrebno je
- 1 glavica kupusa
- 2-3 šargarepe
- 1 veza mladog luka
- 5-6 čenova belog luka
- 1 celer
- 2-3 krompira
- zelena paprika (slatka i ljuta)
- 1-2 paradajza (može i kuvani)
- suvi začin
- aleva paprika
- 1 kašika brašna
- ulje
Priprema
Kupus isecite na krupnije kocke i stavite pola u šerpu. Povrće isecite na kolutove ili kocke pa stavite u sredinu šerpe na kupus i pokrijte drugom polovinom kupusa. Dodajte paprike, list celera ili peršuna. Nalijte vodom do pola i stavite da se kuva oko 45-50 minuta. Dodajte začine i paradajz kada se kupus skuva. U tiganj sipajte malo ulja, dodajte brašno i beli luk. Malo propržite, dodajte alevu papriku i odmah sklonite sa ringle i sipajte u kupus. Probajte, pa dodajte soli ako treba. Naseckajte još malo peršunovog lista.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)