KUVANI KROMPIR NE SME DUGO DA STOJI Evo koliko dana može da se jede, sve preko toga može da bude opasno
Kuvani krompir nemojte da podgrevate, jedite ga hladnog. Ne treba da ga ostavite ni u frižideru, više od dva dana. Ako ostavite duže od toga, postoji rizik da postane otrovan ili vam izazove probavne smetnje.
Prženi krompir će biti ravnomerno slan ukoliko ga posolite posle prženja.
Krompir salata biće mnogo ukusnija ako je začinite belim vinom umesto sirćetom, pored soli, bibera i ulja. Salatu začinite dok je krompir još topao.
Kuvani krompir ne sme dugo da stoji, čak ni u frižideru, jer postaje nejestiv. Ukoliko krompir ne pojedete odmah, čuvajte ga u frižideru i pojedite hladnog nakon dva dana najviše.
Bareni krompir iz metalnog suda odmah po završenom kuvanju preručite u drugi sud. Tako nećete dobiti tamno sivu boju krompira.
Krompir za knedle ili pire neće imati grudvice ukoliko ga, dok je još vruć, propasirate. Najbolje je da to učinite kroz mašinu za mlevenje mesa ili kroz presu za krompir.
Kuvani krompir (u ljusci) neće popucati tokom kuvanja ako mu, nakon što provri, dodate malo soli.
Pečeni krompir u ljusci brže će omekšati ukoliko prethodno stoji desetak minuta u vreloj vodi.
POTAŽ OD GRAŠKA ZA ONE IZBIRLJIVE Sočno jelo koje greje dušu i telo
Fenomenalan potaž raspametiće i one izbirljive.
ŠPANSKA PITA Slasno predjelo sa šunkom, krastavcima i kačkavaljem, poćiće vam voda na usta
Sočno predjelo oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA NAJBOLJU TESTENINU Biće ukusna i slasna, a pasta nikad bolja
Trikovi iskusnih domaćica za najbolju testeninu.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
Komentari (0)