KUVANI KROMPIR NE SME DUGO DA STOJI Evo koliko dana može da se jede, sve preko toga može da bude opasno
Kuvani krompir nemojte da podgrevate, jedite ga hladnog. Ne treba da ga ostavite ni u frižideru, više od dva dana. Ako ostavite duže od toga, postoji rizik da postane otrovan ili vam izazove probavne smetnje.
Prženi krompir će biti ravnomerno slan ukoliko ga posolite posle prženja.
Krompir salata biće mnogo ukusnija ako je začinite belim vinom umesto sirćetom, pored soli, bibera i ulja. Salatu začinite dok je krompir još topao.
Kuvani krompir ne sme dugo da stoji, čak ni u frižideru, jer postaje nejestiv. Ukoliko krompir ne pojedete odmah, čuvajte ga u frižideru i pojedite hladnog nakon dva dana najviše.
Bareni krompir iz metalnog suda odmah po završenom kuvanju preručite u drugi sud. Tako nećete dobiti tamno sivu boju krompira.
Krompir za knedle ili pire neće imati grudvice ukoliko ga, dok je još vruć, propasirate. Najbolje je da to učinite kroz mašinu za mlevenje mesa ili kroz presu za krompir.
Kuvani krompir (u ljusci) neće popucati tokom kuvanja ako mu, nakon što provri, dodate malo soli.
Pečeni krompir u ljusci brže će omekšati ukoliko prethodno stoji desetak minuta u vreloj vodi.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
Komentari (0)