KUVANI KROMPIR NE SME DUGO DA STOJI Evo koliko dana može da se jede, sve preko toga može da bude opasno
Kuvani krompir nemojte da podgrevate, jedite ga hladnog. Ne treba da ga ostavite ni u frižideru, više od dva dana. Ako ostavite duže od toga, postoji rizik da postane otrovan ili vam izazove probavne smetnje.
Prženi krompir će biti ravnomerno slan ukoliko ga posolite posle prženja.
Krompir salata biće mnogo ukusnija ako je začinite belim vinom umesto sirćetom, pored soli, bibera i ulja. Salatu začinite dok je krompir još topao.
Kuvani krompir ne sme dugo da stoji, čak ni u frižideru, jer postaje nejestiv. Ukoliko krompir ne pojedete odmah, čuvajte ga u frižideru i pojedite hladnog nakon dva dana najviše.
Bareni krompir iz metalnog suda odmah po završenom kuvanju preručite u drugi sud. Tako nećete dobiti tamno sivu boju krompira.
Krompir za knedle ili pire neće imati grudvice ukoliko ga, dok je još vruć, propasirate. Najbolje je da to učinite kroz mašinu za mlevenje mesa ili kroz presu za krompir.
Kuvani krompir (u ljusci) neće popucati tokom kuvanja ako mu, nakon što provri, dodate malo soli.
Pečeni krompir u ljusci brže će omekšati ukoliko prethodno stoji desetak minuta u vreloj vodi.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)