MESO VAM JE ŽILAVO? OD SADA VIŠE NEĆE BITI Imamo načine , da vam bude sočno i mekano, baš svaki put !
Poslušajte ovih nekoliko saveta i rešite problem neukusnog ručka. Uživajte u mesu , mekom kao duša.
DODAJTE GAZIRANI SOK
Ako nemate puno vremena da marinirate meso evo brzog načina da ga omekšate. Nekoliko minuta pre pečenja prelijte meso slatkim gaziranim sokom, osušite ga pre pečenja i pospite biberom. Šnicle će biti mnogo sočnije.
DRŽITE MESO U LIMUNOVOM SOKU
Da bi vam meso ispaslo meko i ukusno, premažite ga limunovim sokom. Ako planirate da pečete batake ili šnicle, držite ih pola sata ranije, u limunovom soku. Na taj način će biti mekano i sočno.
DODAJTE OVU MARINADU ZA MESO
Noć pre pečenja stavite meso u marinadu od jabuke, belog luka i maslinovog ulja. Ostavite u frižideru celu noć, a sutradan ga spremite po želji. Biće mnogo mekše i ukusnije.
JABUKA ILI NEKO DRUGO VOĆE
Ako kuvate, pečete ili pržite crveno meso, rešenje je jabuka. Oljuštite jabuku pa je posložite po mesu dok se peče. Na taj način ćete ublažiti žilavost.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)