MESO VAM JE ŽILAVO? OD SADA VIŠE NEĆE BITI Imamo načine , da vam bude sočno i mekano, baš svaki put !
Poslušajte ovih nekoliko saveta i rešite problem neukusnog ručka. Uživajte u mesu , mekom kao duša.
DODAJTE GAZIRANI SOK
Ako nemate puno vremena da marinirate meso evo brzog načina da ga omekšate. Nekoliko minuta pre pečenja prelijte meso slatkim gaziranim sokom, osušite ga pre pečenja i pospite biberom. Šnicle će biti mnogo sočnije.
DRŽITE MESO U LIMUNOVOM SOKU
Da bi vam meso ispaslo meko i ukusno, premažite ga limunovim sokom. Ako planirate da pečete batake ili šnicle, držite ih pola sata ranije, u limunovom soku. Na taj način će biti mekano i sočno.
DODAJTE OVU MARINADU ZA MESO
Noć pre pečenja stavite meso u marinadu od jabuke, belog luka i maslinovog ulja. Ostavite u frižideru celu noć, a sutradan ga spremite po želji. Biće mnogo mekše i ukusnije.
JABUKA ILI NEKO DRUGO VOĆE
Ako kuvate, pečete ili pržite crveno meso, rešenje je jabuka. Oljuštite jabuku pa je posložite po mesu dok se peče. Na taj način ćete ublažiti žilavost.
PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni specijalitet koji greje dušu i telo, ukusa koji se pamti
Poznata je činjenica da riba zamenjuje meso, a ovo jelo će vas raspametiti.
PILEĆI FILE SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM Sočno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Savršeno za ručak, obožavaće cela porodica.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U MLEVENO MESO Nije soda bikarbona, a biće mekano i sočno
Ako želite da ćufte budu ukusne dodajte ovu namirnicu u mleveno meso.
TUNA PAŠTETA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Dodajte uz tostiran hleb ili prilog po želji
Savršena za posne dane, a ukućani će stajati u redu za još.
POSNI PODVARAK SA SUVIM ŠLJIVAMA Ručak koji osvaja od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)