MESO VAM JE ŽILAVO? OD SADA VIŠE NEĆE BITI Imamo načine , da vam bude sočno i mekano, baš svaki put !
Poslušajte ovih nekoliko saveta i rešite problem neukusnog ručka. Uživajte u mesu , mekom kao duša.
DODAJTE GAZIRANI SOK
Ako nemate puno vremena da marinirate meso evo brzog načina da ga omekšate. Nekoliko minuta pre pečenja prelijte meso slatkim gaziranim sokom, osušite ga pre pečenja i pospite biberom. Šnicle će biti mnogo sočnije.
DRŽITE MESO U LIMUNOVOM SOKU
Da bi vam meso ispaslo meko i ukusno, premažite ga limunovim sokom. Ako planirate da pečete batake ili šnicle, držite ih pola sata ranije, u limunovom soku. Na taj način će biti mekano i sočno.
DODAJTE OVU MARINADU ZA MESO
Noć pre pečenja stavite meso u marinadu od jabuke, belog luka i maslinovog ulja. Ostavite u frižideru celu noć, a sutradan ga spremite po želji. Biće mnogo mekše i ukusnije.
JABUKA ILI NEKO DRUGO VOĆE
Ako kuvate, pečete ili pržite crveno meso, rešenje je jabuka. Oljuštite jabuku pa je posložite po mesu dok se peče. Na taj način ćete ublažiti žilavost.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)