MESO VAM JE ŽILAVO? OD SADA VIŠE NEĆE BITI Imamo načine , da vam bude sočno i mekano, baš svaki put !

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Poslušajte ovih nekoliko saveta i rešite problem neukusnog ručka. Uživajte u mesu , mekom kao duša.

meso
Shutterstock

DODAJTE GAZIRANI SOK

Ako nemate puno vremena da marinirate meso evo brzog načina da ga omekšate. Nekoliko minuta pre pečenja prelijte meso slatkim gaziranim sokom, osušite ga pre pečenja i pospite biberom. Šnicle će biti mnogo sočnije.

DRŽITE MESO U LIMUNOVOM SOKU

Da bi vam meso ispaslo meko i ukusno, premažite ga limunovim sokom. Ako planirate da pečete batake ili šnicle, držite ih pola sata ranije, u limunovom soku. Na taj način će biti mekano i sočno.

DODAJTE OVU MARINADU ZA MESO

Noć pre pečenja stavite meso u marinadu od jabuke, belog luka i maslinovog ulja. Ostavite u frižideru celu  noć, a sutradan ga spremite po želji. Biće mnogo mekše i ukusnije.

JABUKA ILI NEKO DRUGO VOĆE

Ako kuvate, pečete ili pržite crveno meso, rešenje je jabuka. Oljuštite jabuku pa je posložite po mesu dok se peče. Na taj način ćete ublažiti žilavost.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading