GIRICE IZ RERNE Prave se lako, nisu masne, a gotove za tren oka
Riba je namirnica bogata omega 3 masnim kiselinama. One regulišu krvni pritisak, jačaju imunitet i deluju na zgrušavanje krvi. Predlažemo vam da napravite girice iz rerne. Sočne su, dijetalne i spremićete ih brzo.
Potrebno je
- 500 g zamrznutih girica
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 pune kašike palente
- 1 puna kašičica soli
- pola kašičice belog luka u prahu
Napomena
Girice pre pripreme odmrznite i ostavite da se ocede. Prosušite papirnim ubrusom.
Priprema
Stavite girice u dublju činiju pa ih poprskajte maslinovim uljem. Odmah dodajte palentu, so i beli luk. Sve dobro promešajte rukama. Potrebno je da se riba obloži začinima sa svih strana. Girice stavite na pleh obložen pek-papirom i pecite na 180 stpeni oko 20 minuta, dok ne porumene. Pečene girice poprskajte limunovim sokom i servirajte sa krompirom i blitvom.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
Komentari (0)