GIRICE IZ RERNE Prave se lako, nisu masne, a gotove za tren oka

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Riba je namirnica bogata omega 3 masnim kiselinama. One regulišu krvni pritisak, jačaju imunitet i deluju na zgrušavanje krvi. Predlažemo vam da napravite girice iz rerne. Sočne su, dijetalne i spremićete ih brzo.

riba
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g zamrznutih girica
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 pune kašike palente
  • 1 puna kašičica soli
  • pola kašičice belog luka u prahu

Napomena

Girice pre pripreme odmrznite i ostavite da se ocede. Prosušite papirnim ubrusom.

Priprema

Stavite girice u dublju činiju pa ih poprskajte maslinovim uljem. Odmah dodajte palentu, so i beli luk. Sve dobro promešajte rukama. Potrebno je da se riba obloži začinima sa svih strana. Girice stavite na pleh obložen pek-papirom i pecite na 180 stpeni oko 20 minuta, dok ne porumene. Pečene girice poprskajte limunovim sokom i servirajte sa krompirom i blitvom.

 

Komentari (0)

Loading