GIRICE IZ RERNE Prave se lako, nisu masne, a gotove za tren oka
Riba je namirnica bogata omega 3 masnim kiselinama. One regulišu krvni pritisak, jačaju imunitet i deluju na zgrušavanje krvi. Predlažemo vam da napravite girice iz rerne. Sočne su, dijetalne i spremićete ih brzo.
Potrebno je
- 500 g zamrznutih girica
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 pune kašike palente
- 1 puna kašičica soli
- pola kašičice belog luka u prahu
Napomena
Girice pre pripreme odmrznite i ostavite da se ocede. Prosušite papirnim ubrusom.
Priprema
Stavite girice u dublju činiju pa ih poprskajte maslinovim uljem. Odmah dodajte palentu, so i beli luk. Sve dobro promešajte rukama. Potrebno je da se riba obloži začinima sa svih strana. Girice stavite na pleh obložen pek-papirom i pecite na 180 stpeni oko 20 minuta, dok ne porumene. Pečene girice poprskajte limunovim sokom i servirajte sa krompirom i blitvom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)