GIRICE IZ RERNE Prave se lako, nisu masne, a gotove za tren oka
Riba je namirnica bogata omega 3 masnim kiselinama. One regulišu krvni pritisak, jačaju imunitet i deluju na zgrušavanje krvi. Predlažemo vam da napravite girice iz rerne. Sočne su, dijetalne i spremićete ih brzo.

Potrebno je
- 500 g zamrznutih girica
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 pune kašike palente
- 1 puna kašičica soli
- pola kašičice belog luka u prahu
Napomena
Girice pre pripreme odmrznite i ostavite da se ocede. Prosušite papirnim ubrusom.
Priprema
Stavite girice u dublju činiju pa ih poprskajte maslinovim uljem. Odmah dodajte palentu, so i beli luk. Sve dobro promešajte rukama. Potrebno je da se riba obloži začinima sa svih strana. Girice stavite na pleh obložen pek-papirom i pecite na 180 stpeni oko 20 minuta, dok ne porumene. Pečene girice poprskajte limunovim sokom i servirajte sa krompirom i blitvom.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)