DŽEM OD LUKA Odlično se slaže sa ovom namirnicom i može dugo da se koristi
Napravite ovaj pikantni džem. Ide odlično kao prilog uz meso. U frižideru sme da ostane i dve nedelje.
Potrebno je:
1/2 kg crvenog luka
2 kašike maslinovog ulja
100 ml crnog vina
1 šoljica šecera
2 kašike crvenog vinskog sirćeta
1/2 kašičice čili papričice
2 kašičice sušene majčine dušice
1 lovorov list
so
biber
Priprema
Luk koji ste prepolovili i tanko isekli, lagano propržite na ulju. Morate da pazite da ne zagori. Dodajte šećer i mešajte dok se sve ne otopi i lepo sjedini. Potom dodajte lovorov list, majčinu dušicu, čili papričice i sirće i sve zalijte vinom. Kuvajte na laganoj vatri dok sva tečnost ne ispari. Posle dodajte biber i so. Na kraju, izvadite lovorov list. Džem prebacite u tegle i ostavite da se ohladi.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)