DŽEM OD LUKA Odlično se slaže sa ovom namirnicom i može dugo da se koristi
Napravite ovaj pikantni džem. Ide odlično kao prilog uz meso. U frižideru sme da ostane i dve nedelje.
Potrebno je:
1/2 kg crvenog luka
2 kašike maslinovog ulja
100 ml crnog vina
1 šoljica šecera
2 kašike crvenog vinskog sirćeta
1/2 kašičice čili papričice
2 kašičice sušene majčine dušice
1 lovorov list
so
biber
Priprema
Luk koji ste prepolovili i tanko isekli, lagano propržite na ulju. Morate da pazite da ne zagori. Dodajte šećer i mešajte dok se sve ne otopi i lepo sjedini. Potom dodajte lovorov list, majčinu dušicu, čili papričice i sirće i sve zalijte vinom. Kuvajte na laganoj vatri dok sva tečnost ne ispari. Posle dodajte biber i so. Na kraju, izvadite lovorov list. Džem prebacite u tegle i ostavite da se ohladi.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Komentari (0)