DŽEM OD LUKA Odlično se slaže sa ovom namirnicom i može dugo da se koristi
Napravite ovaj pikantni džem. Ide odlično kao prilog uz meso. U frižideru sme da ostane i dve nedelje.
Potrebno je:
1/2 kg crvenog luka
2 kašike maslinovog ulja
100 ml crnog vina
1 šoljica šecera
2 kašike crvenog vinskog sirćeta
1/2 kašičice čili papričice
2 kašičice sušene majčine dušice
1 lovorov list
so
biber
Priprema
Luk koji ste prepolovili i tanko isekli, lagano propržite na ulju. Morate da pazite da ne zagori. Dodajte šećer i mešajte dok se sve ne otopi i lepo sjedini. Potom dodajte lovorov list, majčinu dušicu, čili papričice i sirće i sve zalijte vinom. Kuvajte na laganoj vatri dok sva tečnost ne ispari. Posle dodajte biber i so. Na kraju, izvadite lovorov list. Džem prebacite u tegle i ostavite da se ohladi.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)