BUNDEVARA Pravi se od gotovih kora, miriše na jesen, napravite odmah duplu meru
Ako volite miris cimeta i vanile, napravite ovu predobru pitu. Hrskavi spoj testa i slatkog ulepšaće vam dan.
Potrebno je
- 1,5 kg rendane bundeve
- 500g gotovih kora za pitu
- 2 kesice vanilin šećera
- šećer
- ulje
- gazirana voda
Priprema
Izrendajte bundevu, pa joj dodajte vanilin šećer i promešajte. Prvu koru malo pouljite, pospite šećerom, poprskajte gaziranom vodom. Preko prve stavite drugu koru, takođe je malo pouljite uljem, pospite šećerom, poprskajte gaziranom vodom. Preko druge kore stavite treću koru, pouljite je pa na nju stavite par kašika bundeve, pa sve urolajte. Ponovite postupak sa ostatkom fila i kora. Pitu pecite 45 minuta na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
AROMATIČNA BUNDEVARA OD GOTOVIH KORA Ovakvu do sada niste jeli, obožavaćete je
Služite ovu pitu za doručak ili večeru. Dugo će vas držati sitim a uzećete parče više, koliko je dobra.
POSNA BUNDEVARA OD GOTOVIH KORA Hrskava, sa mekanim, sočnim nadevom
Zdrava, osvežavajuća, idealna za doručak ili desert. Ova pita sa bundevom se pravi mnogo brže nego ona klasična, jer je od gotovih kora.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)