SLANA NAPOLEON TORTA Obožavate je u slatkoj verziji, ova je podjednako ukusna
Napoleon torta je sjajna slavska poslastica. Mi vam sada donosimo njenu slanu verziju. Neodoljivo ukusna i slasna, stalno ćete da je pravite.
Potrebno je
- 1 kg lisnatog testa
- 2-3 praziluka
- 4 kuvana jaja
- 2 kuvane šargarepe
- 2 čene belog luka
- 200 g krem sira
- 250-300 g tunjevine u konzervi
- 100 g majoneza
- so
Priprema
Odmrznite lisnato testo pa ga malo razvaljajte. Zatim izrežite 4 kore dimenzija 25x19 cm. Testo koje ostane spojite, razvaljajte i isecite petu koru istih dimenzija. Stavite kore na pleh obložen pek papirom, izbockajte ih viljuškom i pecite 15-20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ispecite i ostatke testa, oni će vam trebati za dekoraciju. Neka se kore ohlade. Izrendajte šargarepu na krupne komadiće pa joj dodajte sitno seckani beli luk. Sve posolite, sipajte majonez preko i promešajte. U drugoj posudi izrendajte kuvana jaja na krupno, posolite i dodajte majonez, pa promešajte. Namažite prvu koru sa malo majoneza, pa stavite tunjevinu preko. Zatim stavite drugu koru i premažite sa šaragarepom. Treću tortu premažite majonezom, pa stavite jaja. Onda stavite četvrtu koru, premažite majonezom i stavite preostalu tunjevinu. Poslednju stavite petu koru. Pokrijte tortu providnom folijom i stavite dasku za sečenje na vrh torte, pa je opteretite nečim. Tortu sa opterećenjem stavite u frižider bar 12 sati. Ukrasite po vašem izboru. Prijatno !
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)