SLANA NAPOLEON TORTA Obožavate je u slatkoj verziji, ova je podjednako ukusna
Napoleon torta je sjajna slavska poslastica. Mi vam sada donosimo njenu slanu verziju. Neodoljivo ukusna i slasna, stalno ćete da je pravite.

Potrebno je
- 1 kg lisnatog testa
- 2-3 praziluka
- 4 kuvana jaja
- 2 kuvane šargarepe
- 2 čene belog luka
- 200 g krem sira
- 250-300 g tunjevine u konzervi
- 100 g majoneza
- so
Priprema
Odmrznite lisnato testo pa ga malo razvaljajte. Zatim izrežite 4 kore dimenzija 25x19 cm. Testo koje ostane spojite, razvaljajte i isecite petu koru istih dimenzija. Stavite kore na pleh obložen pek papirom, izbockajte ih viljuškom i pecite 15-20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ispecite i ostatke testa, oni će vam trebati za dekoraciju. Neka se kore ohlade. Izrendajte šargarepu na krupne komadiće pa joj dodajte sitno seckani beli luk. Sve posolite, sipajte majonez preko i promešajte. U drugoj posudi izrendajte kuvana jaja na krupno, posolite i dodajte majonez, pa promešajte. Namažite prvu koru sa malo majoneza, pa stavite tunjevinu preko. Zatim stavite drugu koru i premažite sa šaragarepom. Treću tortu premažite majonezom, pa stavite jaja. Onda stavite četvrtu koru, premažite majonezom i stavite preostalu tunjevinu. Poslednju stavite petu koru. Pokrijte tortu providnom folijom i stavite dasku za sečenje na vrh torte, pa je opteretite nečim. Tortu sa opterećenjem stavite u frižider bar 12 sati. Ukrasite po vašem izboru. Prijatno !
Pukla tikva: Pljušte provokacije Gastoza i Anđele na Karićev račun, ona mu spomenula prošlost, pa žestoko zaratili! (VIDEO)

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!
Ona je od mene... Anđela i Karić ne pronalaze zajednički jezik, ona mu zamerila što je zajedno s ostatkom napao Enu (VIDEO)

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

HAOS U AUTOMOBILSKOJ INDUSTRIJI: Američke luke prepune uvoznih automobila, ne znaju kako se primenjuju nove carine

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?
Rat svetskih razmera: Karić i Anđela konačno progovorili, Gastoz ne prestaje sa provokacijama, ovo je razlog sukoba! (VIDEO)

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)