SLANA NAPOLEON TORTA Obožavate je u slatkoj verziji, ova je podjednako ukusna
Napoleon torta je sjajna slavska poslastica. Mi vam sada donosimo njenu slanu verziju. Neodoljivo ukusna i slasna, stalno ćete da je pravite.
Potrebno je
- 1 kg lisnatog testa
- 2-3 praziluka
- 4 kuvana jaja
- 2 kuvane šargarepe
- 2 čene belog luka
- 200 g krem sira
- 250-300 g tunjevine u konzervi
- 100 g majoneza
- so
Priprema
Odmrznite lisnato testo pa ga malo razvaljajte. Zatim izrežite 4 kore dimenzija 25x19 cm. Testo koje ostane spojite, razvaljajte i isecite petu koru istih dimenzija. Stavite kore na pleh obložen pek papirom, izbockajte ih viljuškom i pecite 15-20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ispecite i ostatke testa, oni će vam trebati za dekoraciju. Neka se kore ohlade. Izrendajte šargarepu na krupne komadiće pa joj dodajte sitno seckani beli luk. Sve posolite, sipajte majonez preko i promešajte. U drugoj posudi izrendajte kuvana jaja na krupno, posolite i dodajte majonez, pa promešajte. Namažite prvu koru sa malo majoneza, pa stavite tunjevinu preko. Zatim stavite drugu koru i premažite sa šaragarepom. Treću tortu premažite majonezom, pa stavite jaja. Onda stavite četvrtu koru, premažite majonezom i stavite preostalu tunjevinu. Poslednju stavite petu koru. Pokrijte tortu providnom folijom i stavite dasku za sečenje na vrh torte, pa je opteretite nečim. Tortu sa opterećenjem stavite u frižider bar 12 sati. Ukrasite po vašem izboru. Prijatno !
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
POSNA SAHER TORTA Vazdušasta čokoladna poslastica ukusa koji se pamti
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NA OVAJ JEDNOSTAVAN NAČIN OFARBAJTE JAJA U INTENZIVNO ŽUTU Potpuno je prirodan
Ako ofarbate jaja kurkumom dobićete prelepu jako žutu nijansu, a nema hemije ni veštačkih boja.
Komentari (0)