POKVARIO VAM SE KISELI KUPUS? Nikad više, a evo i trikova da se to ne desi
Kiseli kupus možete da jedete kao salatu ili da napravite sarmu, podvarak. Evo načina kako da ispadne savršen, i da vam se ne pokvari tokom stajanja.
Izaberite pravu posudu
Kada kiselite kupus važno je da izaberete glinenu, drvenu ili staklenu posudu. Nemojte da koristite metalne ni plastične posude, mogu da oksidiraju. Kupus stavljajte u suve i čiste posude, pre toga ih isperite toplom vodom, sodom bikarbonom i sirćetom. Prelijte kupus rasolom tako da ga skroz pokrije.
Dodajte malo šećera ili meda
Dodajte u kiseli kupus malo šećera ili meda pre zatvaranja, jer će uticati na kiselost i ukus kupusa.
0-5 stepeni celzijusa
Na višim temperaturama kupus će se previše ukiseliti. Na nižim temperaturama izgubiće svojstva. Čuvajte kupus na temperaturi 0-5 stepeni Celzijusa.
Čuvajte ga na tamnom mestu
Svetlost može uticati na boju i ukus kupusa. Držite ga na tamnom mestu.
Količina vlage
Proveravajte povremeno nivo rasola u kupusu, i dodajte ga, po potrebi. Nemojte da ostavljate kupus na suvim mestima, količina vlage mu je potrebna.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)