POKVARIO VAM SE KISELI KUPUS? Nikad više, a evo i trikova da se to ne desi
Kiseli kupus možete da jedete kao salatu ili da napravite sarmu, podvarak. Evo načina kako da ispadne savršen, i da vam se ne pokvari tokom stajanja.
Izaberite pravu posudu
Kada kiselite kupus važno je da izaberete glinenu, drvenu ili staklenu posudu. Nemojte da koristite metalne ni plastične posude, mogu da oksidiraju. Kupus stavljajte u suve i čiste posude, pre toga ih isperite toplom vodom, sodom bikarbonom i sirćetom. Prelijte kupus rasolom tako da ga skroz pokrije.
Dodajte malo šećera ili meda
Dodajte u kiseli kupus malo šećera ili meda pre zatvaranja, jer će uticati na kiselost i ukus kupusa.
0-5 stepeni celzijusa
Na višim temperaturama kupus će se previše ukiseliti. Na nižim temperaturama izgubiće svojstva. Čuvajte kupus na temperaturi 0-5 stepeni Celzijusa.
Čuvajte ga na tamnom mestu
Svetlost može uticati na boju i ukus kupusa. Držite ga na tamnom mestu.
Količina vlage
Proveravajte povremeno nivo rasola u kupusu, i dodajte ga, po potrebi. Nemojte da ostavljate kupus na suvim mestima, količina vlage mu je potrebna.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)