POSNI BUREK Savršen doručak za početak Velikog Božićnog posta
Danas kreće Božićni post koji će trajati do 07. januara 2024.godine. Ako i vi spadate u one koji poste, evo predloga za doručak. Ukus je savršen, hrskav i sočan.

Potrebno je
- 500gr gotovih tankih kora
- 300ml mineralne vode
- 70ml ulja
- 1 veći praziluk
- 1 crni luk
- 150gr sojinih pahuljica
- 200ml vode
- So
- Biber
- Suvi začin
Priprema:
Iseckajte luk pa ga ispržite u malo ulja. Stavite vodu preko sojinih pahuljica pa sačekajte da nabubre. Dodajte ih prženom luku kada nabubre. Zatim začinite po ukusu. Za početak nauljite tepsiju i stavite 4 kore sa svake strane. Zatim idete redosledom - prazna kora preliv - kora preliv fil. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sav materijal. Pecite burek oko 30 minuta na 200 stepeni.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)