PITA SA KROMPIROM OD GOTOVIH KORA Hrskavo testo u spoju sa sočnim punjenjem
Napravite ovu posnu pitu od krompira. Hrskava je i slasna.
Potrebno je
- 500 gr kora za pitu
- 2 kg krompira
- 4 glavice crnog luka
- 1 šolja ulja
- soli po ukusu
- 1 kašičica bibera
Za preliv
- šolja vode
- so po potrebi.
Priprema
Oljuštite krompire pa ih kratko obarite i iseckajte na sitne kockice ili ih izrendajte. Onda ih pomešajte sa seckanim crnim lukom i začinima, pa posolite. Po tri kore odvojite sa strane. Svaku koru premažite uljem i poređajte ih jednu preko druge. Na treću, na duži kraj, rasporedite fil. Urolalajte i složite u podmazan pleh . Ponavljate isti postupak dok ne potrošite sav materijal. Zatim mokrim rukama premažite pitu, a onda četkicom preko toga uljem. Pecite pitu 45 minuta u zagrejanoj rerni, na 180 stepeni, dok ne porumeni. Na kraju, prokuvajte posoljenu vodu i sipajte preko gotove pite.
Možda vas zanima:
SARAJEVSKA KLJUKUŠA ZA SAVRŠEN DORUČAK Košta samo 250 dinara, a daće vam energije za ceo dan
Služite pitu uz pavlaku i jogurt.
IZLIVENA KROMPIRUŠA Bez kora, sve se samo pomeša i peče, a savršenog ukusa
Sočna i slasna, savršena za doručak ili večeru.
DOMAĆA POSNA KROMPIRUŠA BUDI SVA ČULA Kad je jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz sojin jogurt.
POSNA KROMPIRUŠA Savršena za doručak ili večeru, i dupla mera će biti malo
Najbolje služite uz sojin jogurt.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)