PILEĆA SUPA BOGATA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo
Napravite domaću pileću supu. Osvežava, okrepljuje, savetuje se i za prehladu.
Potrebno je
- 3 kašike ulja
- 1 crni luk
- 3 šargarepe
- 2 stabljike celera
- 6 čena belog luka
- 800 g seckanog pelata
- 3/4 kašičice bibera
- 1 kašika majčine dušice
- 1 kockica za pileću supu
- 1,5 l vrele vode
- 450 g krompira
- 260 g boranije
- 1,5 šolje kukuruza
- 2 lovorova lista
- 1,5 kašičica soli
- 1,5 šolja graška
- 1/4 šolje seckanog peršuna
Priprema
Prvo iseckajte crni i beli luk, celer, i šargarepu, na kolutove. Sipajte ulje u šerpu, pa ubacite crni luk. Zatim dinstajte oko 10 minuta, pa dodajte šargarepu, celer i beli luk, pa dobro promešajte. Onda kuvajte na laganoj vatri. Dodajte i majčinu dušicu i pelat, kuvajte još 10 minuta uz lagano mešanje. Rastvorite pileću kockicu u 1,5 l vrele vode, pa dodajte bujon u šerpu sa povrćem. Zatim operite krompir, ogulite i iseckajte na komadiće, pa i njega dodajte zajedno sa boranijom. Zatim ubacite i kukuruz i lovorove listove, pa promešajte dobro. Onda posolite, pa poklopite i kuvajte domaću supu dok povrće ne omekša. Proključaloj supi dodajte grašak i seckani peršun, pa kuvajte sve dok grašak ne bude gotov.
Možda vas zanima:
BAKINA PILEĆA SUPA GREJE DUŠU I TELO A odlična je i za prehladu
Ukućani će stajati u redu za još.
PILEĆA SUPA SAVRŠENA ZA PREHLADU Krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više
Ukusa koji govori više od 1000 jezika.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
PILEĆA SUPA Pomoćiće kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj, hranljiva i puna vitamina
Ukusa koji se pamti, a okrepiće vam organizam u trenu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)