PILEĆA SUPA BOGATA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo
Napravite domaću pileću supu. Osvežava, okrepljuje, savetuje se i za prehladu.
Potrebno je
- 3 kašike ulja
- 1 crni luk
- 3 šargarepe
- 2 stabljike celera
- 6 čena belog luka
- 800 g seckanog pelata
- 3/4 kašičice bibera
- 1 kašika majčine dušice
- 1 kockica za pileću supu
- 1,5 l vrele vode
- 450 g krompira
- 260 g boranije
- 1,5 šolje kukuruza
- 2 lovorova lista
- 1,5 kašičica soli
- 1,5 šolja graška
- 1/4 šolje seckanog peršuna
Priprema
Prvo iseckajte crni i beli luk, celer, i šargarepu, na kolutove. Sipajte ulje u šerpu, pa ubacite crni luk. Zatim dinstajte oko 10 minuta, pa dodajte šargarepu, celer i beli luk, pa dobro promešajte. Onda kuvajte na laganoj vatri. Dodajte i majčinu dušicu i pelat, kuvajte još 10 minuta uz lagano mešanje. Rastvorite pileću kockicu u 1,5 l vrele vode, pa dodajte bujon u šerpu sa povrćem. Zatim operite krompir, ogulite i iseckajte na komadiće, pa i njega dodajte zajedno sa boranijom. Zatim ubacite i kukuruz i lovorove listove, pa promešajte dobro. Onda posolite, pa poklopite i kuvajte domaću supu dok povrće ne omekša. Proključaloj supi dodajte grašak i seckani peršun, pa kuvajte sve dok grašak ne bude gotov.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)