PILEĆA SUPA BOGATA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo
Napravite domaću pileću supu. Osvežava, okrepljuje, savetuje se i za prehladu.

Potrebno je
- 3 kašike ulja
- 1 crni luk
- 3 šargarepe
- 2 stabljike celera
- 6 čena belog luka
- 800 g seckanog pelata
- 3/4 kašičice bibera
- 1 kašika majčine dušice
- 1 kockica za pileću supu
- 1,5 l vrele vode
- 450 g krompira
- 260 g boranije
- 1,5 šolje kukuruza
- 2 lovorova lista
- 1,5 kašičica soli
- 1,5 šolja graška
- 1/4 šolje seckanog peršuna
Priprema
Prvo iseckajte crni i beli luk, celer, i šargarepu, na kolutove. Sipajte ulje u šerpu, pa ubacite crni luk. Zatim dinstajte oko 10 minuta, pa dodajte šargarepu, celer i beli luk, pa dobro promešajte. Onda kuvajte na laganoj vatri. Dodajte i majčinu dušicu i pelat, kuvajte još 10 minuta uz lagano mešanje. Rastvorite pileću kockicu u 1,5 l vrele vode, pa dodajte bujon u šerpu sa povrćem. Zatim operite krompir, ogulite i iseckajte na komadiće, pa i njega dodajte zajedno sa boranijom. Zatim ubacite i kukuruz i lovorove listove, pa promešajte dobro. Onda posolite, pa poklopite i kuvajte domaću supu dok povrće ne omekša. Proključaloj supi dodajte grašak i seckani peršun, pa kuvajte sve dok grašak ne bude gotov.

ZELENI ROLAT Kremasto predjelo biće gotovo očas posla, a nikad sočnije
Sočan rolat savršen za uskršnju trpezu.

PALAČINKE OD HELJDE Zdrave i ukusne, samo dodajte prilog po želji
Dodajte džem ili krem, ili neki slani prilog.

SAHER TORTA Raskošna poslastica ukusa koji se pamti, za savršen vikend
Osvežavajuća čokoladna poslastica za prave sladokusce.

PUNJENA PLEĆKA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, poćiće vam voda na usta
Sočno i slasno jelo raspametiće vas od prvog zalogaja.

USKRŠNJA POGAČA Svečana i mekana kao duša, a biće super i hladna
Slasna i sočna, ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)