PILEĆA SUPA BOGATA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Napravite domaću pileću supu. Osvežava, okrepljuje, savetuje se i za prehladu.

pileća supa sa povrćem
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 kašike ulja
  • 1 crni luk
  • 3 šargarepe
  • 2 stabljike celera
  • 6 čena belog luka
  • 800 g seckanog pelata
  • 3/4 kašičice bibera
  • 1 kašika majčine dušice
  • 1 kockica za pileću supu
  • 1,5 l vrele vode
  • 450 g krompira
  • 260 g boranije
  • 1,5 šolje kukuruza
  • 2 lovorova lista
  • 1,5 kašičica soli
  • 1,5 šolja graška
  • 1/4 šolje seckanog peršuna

Priprema

Prvo iseckajte crni i beli luk, celer, i šargarepu, na kolutove. Sipajte ulje u šerpu, pa ubacite crni luk. Zatim dinstajte oko 10 minuta, pa dodajte šargarepu, celer i beli luk, pa dobro promešajte. Onda kuvajte na laganoj vatri. Dodajte i majčinu dušicu i pelat, kuvajte još 10 minuta uz lagano mešanje. Rastvorite pileću kockicu u 1,5 l vrele vode, pa dodajte bujon u šerpu sa povrćem. Zatim operite krompir, ogulite i iseckajte na komadiće, pa i njega dodajte zajedno sa boranijom. Zatim ubacite i kukuruz i lovorove listove, pa promešajte dobro. Onda posolite, pa poklopite i kuvajte domaću supu dok povrće ne omekša. Proključaloj supi dodajte grašak i seckani peršun, pa kuvajte sve dok grašak ne bude gotov. 

Komentari (0)

Loading