POSNA MIMOZA SALATA Po receptu sajta Stvar ukusa, oduševićete se
Mimoza salata je već tradicionalno odličan izbor za slavsku trpezu. Napravite je posnu, podjednako je ukusna kao njena mrsna verzija. Recept vam donosimo sa sajta Stvar ukusa.
Potrebno je
- 300 g posnog majoneza
- 2 veća krompira
- 1 šaka praziluka
- 3 kuvane šargarepe
- 1 čen belog luka
- 300 g kupusa
- 150 g biljnog sira
Priprema
Skuvajte krompir, pa kada se ohladi isecite na kockice. Iseckajte praziluk na kolutove, pa dodajte u krompir, posolite, pobiberite i sipajte malo ulja i sirćeta. U drugoj posudi pomešajte šargarepu koju ste skuvali i isekli na kockice, mleveni beli luk, pa posolite i nauljite. U trećoj posudi isecite kupus na trake ili izrendajte, pa posolite, prelijte uljem i sirćetom. Uzmite posudu u kojoj ćete servirati i prvo poređajte krompir sa prazilukom, pa premažite majonezom, zatim šargarepu i beli luk, pa premažite majonezom, na kraju ide kupus i opet majonez. Pospite rendanim sirom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)