BRZI BUREK SA KROMPIROM Od gotovih kora, posan i slasan
Hrskavih kora i bogatog nadeva od krompira, ovakav burek do sada niste probali. Pritom je i posan. Pravi se od gotovih kora, tako da ćete da uštedite vreme za pripremu, a ukusom neće zaostajati, za onim klasičnim. Probajte i uverite se, jedno parče vam neće biti dovoljno.
Sastojci:
- 600 g kora za pitu
- 3-4 veća krompira
- kisela voda
- glavica crnog luka
- 1/2 dl ulja
- kašičica bibera
- kašičica soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Onda operite i očistite krompir i luk, pa ih izrendajte. U nauljen pleh stavite kore. Od krompira, luka, ulja, bibera i soli napravite fil. Zatim slažite kore i fil naizmeničnim redosledom sve dok ne potrošite sav materijal. Završite s nekoliko kora. Na kraju, pecite 20-ak minuta u rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)