FENOMENALNA MANASTIRSKA JOTA Posni ručak po receptu sa Hilandara

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Donosimo vam recept za manastirsku jotu, posno glavno jelo, kakvo prave monasi na Hilandaru. Izuzetnog je ukusa, zdravo i dugo će vas držati sitim.

manastirska jota
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g pasulja
  • 250 g kiselog kupusa
  • 250 g krompira
  • 100 g paradajz pirea
  • glavica crnog luka
  • 50 g brašna
  • 50 g belog luka
  • so, biber

Priprema

Pripremite tri šerpe. U prvoj skuvajte krompir, u drugoj krupne parčiće kupusa a u trećoj pasulj, onako kako inače spremate. Onda dinstajte dok ne dobije staklastu boju, pa dodajte brašno. Zatim izmešajte, prelijte vodom i pustite da se kuva. U tiganj sa zaprškom dodajte kuvani krompir, pasulj i kupus. Dodajte pasirane čenove belog luka i paradajz pire. Ostaje da začinite po ukusu. Pospite jelo na kraju kuvanja, sitno seckanim peršunom. Prijatno!

Komentari (0)

Loading