FENOMENALNA MANASTIRSKA JOTA Posni ručak po receptu sa Hilandara
Donosimo vam recept za manastirsku jotu, posno glavno jelo, kakvo prave monasi na Hilandaru. Izuzetnog je ukusa, zdravo i dugo će vas držati sitim.
Potrebno je
- 100 g pasulja
- 250 g kiselog kupusa
- 250 g krompira
- 100 g paradajz pirea
- glavica crnog luka
- 50 g brašna
- 50 g belog luka
- so, biber
Priprema
Pripremite tri šerpe. U prvoj skuvajte krompir, u drugoj krupne parčiće kupusa a u trećoj pasulj, onako kako inače spremate. Onda dinstajte dok ne dobije staklastu boju, pa dodajte brašno. Zatim izmešajte, prelijte vodom i pustite da se kuva. U tiganj sa zaprškom dodajte kuvani krompir, pasulj i kupus. Dodajte pasirane čenove belog luka i paradajz pire. Ostaje da začinite po ukusu. Pospite jelo na kraju kuvanja, sitno seckanim peršunom. Prijatno!
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
MUSAKA SA SUVIM ŠLJIVAMA I ŽITOM ZA DANE STROGOG POSTA Polovina se pojede dok je još u plehu
Zasitna i preukusna, jelo u kome će uživati cela porodica.
Komentari (0)