FENOMENALNA MANASTIRSKA JOTA Posni ručak po receptu sa Hilandara
Donosimo vam recept za manastirsku jotu, posno glavno jelo, kakvo prave monasi na Hilandaru. Izuzetnog je ukusa, zdravo i dugo će vas držati sitim.
Potrebno je
- 100 g pasulja
- 250 g kiselog kupusa
- 250 g krompira
- 100 g paradajz pirea
- glavica crnog luka
- 50 g brašna
- 50 g belog luka
- so, biber
Priprema
Pripremite tri šerpe. U prvoj skuvajte krompir, u drugoj krupne parčiće kupusa a u trećoj pasulj, onako kako inače spremate. Onda dinstajte dok ne dobije staklastu boju, pa dodajte brašno. Zatim izmešajte, prelijte vodom i pustite da se kuva. U tiganj sa zaprškom dodajte kuvani krompir, pasulj i kupus. Dodajte pasirane čenove belog luka i paradajz pire. Ostaje da začinite po ukusu. Pospite jelo na kraju kuvanja, sitno seckanim peršunom. Prijatno!
LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.
POSNA PICA SA ČOKOLADOM Desert za lepo veče sa prijateljima, kao osmišljen za uživanje
Italijanski klasik na drugačiji način.
POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
KADA PRŽITE LUK DODAJTE OVU NAMIRNICU Biće 100 puta ukusnije, tvrde kuvari
Potrebna vam je samo jedna namirnica, a jelo će da bude preukusno.
Komentari (0)