SREMSKI PAPRIKAŠ Pikantni delikates u očaravajućem sosu, ovako nešto do sada niste probali, a posan
Napravite paprikaš od šarana, bićete oduševljeni koliko je dobar. Ovaj konkretan obrok će vas držati sitim, a odličan je predlog i za slavsku trpezu.

Potrebno je
- 1, 5 kg šarana
- 5 glavica crnog luka
- ulje
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 2 kašike crvene začinske paprike
- celerov list
- 2-3 dl soka od paradajza
- 1 dl crvenog vina
- biber
Priprema
Ribu isecite na komade, poprskajte vinskim sirćetom i ostavite da stoji pola sata. Na ulju propržite luk isečen na rebarca, dodajte papriku, seckan celerov list, pa nalijte vodom i sokom od paradajza i kuvajte dok povrće skroz ne omekša. Kuvani sos procedite u drugu šerpu, dodajte ribu koju ste prethodno posolili i ostavite na laganoj vatri 40 minuta. Poslužite uz kuvani krompir ili pirinač.

POGAČICE SA SIROM I VLAŠCEM Idealne za doručak, a super i za večeru
Prave se lako, a pojedu brzo.

BRZI KEKSIĆI SA KIKIRIKIJEM Super kao užina, a još bolji kao poslastica, mekani i sočni
Najbolje služite uz čaj ili kafu.

DOMAĆI HUMUS Neodoljivo kremast i aromatičan, a savršen za bilo koje doba dana
Mažite na hleb ili dodajte kap prilog omiljenom jelu.

BRZA TORTA OD AVOKADA I LIMETE Nepečena poslastica koja će vas osvežiti u momentu
Kremasta i drugačija, za prave sladokusce i one izbirljive.

NJOKE SA SLANINOM Ukusno jelo držaće vas dugo sitim, a nikad slasnije
U savršenom spoju sa paradajz sosom, za prave gurmane.
Komentari (0)