SREMSKI PAPRIKAŠ Pikantni delikates u očaravajućem sosu, ovako nešto do sada niste probali, a posan

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Napravite paprikaš od šarana, bićete oduševljeni koliko je dobar. Ovaj konkretan obrok će vas držati sitim, a odličan je predlog i za slavsku trpezu.

sremski paprikaš
Shutterstock

Potrebno je

  • 1, 5 kg šarana
  • 5 glavica crnog luka
  • ulje
  • 2 kašike vinskog sirćeta
  • 2 kašike crvene začinske paprike
  • celerov list
  • 2-3 dl soka od paradajza
  • 1 dl crvenog vina
  • biber

Priprema

Ribu isecite na komade, poprskajte vinskim sirćetom i ostavite da stoji pola sata. Na ulju propržite luk isečen na rebarca, dodajte papriku, seckan celerov list, pa nalijte vodom i sokom od paradajza i kuvajte dok povrće skroz ne omekša. Kuvani sos procedite u drugu šerpu, dodajte ribu koju ste prethodno posolili i ostavite na laganoj vatri 40 minuta. Poslužite uz kuvani krompir ili pirinač.

Komentari (0)

Loading