PODVARAK SA SUVIM REBRIMA I SLANINOM Savršen ručak za hladne zimske dane, zagrejaće vam dušu i telo
Podvarak sa suvim rebrima i slaninom, slasan i pikantan. Dugo će vas držati sitim, konkretan obrok za celu porodicu.
Potrebno je
- 1 glavica kiselog kupusa
- 300 g suvih rebara
- 200 g slanine
- 1 crni luk
- 3 lista lovora
- 2 kašike svinjske masti
- so, mleveni biber
- 2 kašičice mlevene paprike
Priprema
Kupus iseckajte na kocke, meso i slaninu na komade veličine po želji, a crni luk na tanke kriške. U tepsiju stavite kašiku masti i pola iseckanog luka, pa po celoj tepsiji rasporedite kupus. Preko njega rasporedite ostatak seckanog luka, lovor, pospite mlevenom paprikom i biberom, a zatim poređajte meso, rebra i ostatak masti. Prelijte čašom vode, pokrijte folijom i stavite u rerni zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko jedan sat, sklonite foliju i pecite još najmanje pola sata. Ukoliko vidite da je podvarak previše suv, dolijte još malo vode. Kupus je gotov kad omekša.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)