PODVARAK SA SUVIM REBRIMA I SLANINOM Savršen ručak za hladne zimske dane, zagrejaće vam dušu i telo
Podvarak sa suvim rebrima i slaninom, slasan i pikantan. Dugo će vas držati sitim, konkretan obrok za celu porodicu.
Potrebno je
- 1 glavica kiselog kupusa
- 300 g suvih rebara
- 200 g slanine
- 1 crni luk
- 3 lista lovora
- 2 kašike svinjske masti
- so, mleveni biber
- 2 kašičice mlevene paprike
Priprema
Kupus iseckajte na kocke, meso i slaninu na komade veličine po želji, a crni luk na tanke kriške. U tepsiju stavite kašiku masti i pola iseckanog luka, pa po celoj tepsiji rasporedite kupus. Preko njega rasporedite ostatak seckanog luka, lovor, pospite mlevenom paprikom i biberom, a zatim poređajte meso, rebra i ostatak masti. Prelijte čašom vode, pokrijte folijom i stavite u rerni zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko jedan sat, sklonite foliju i pecite još najmanje pola sata. Ukoliko vidite da je podvarak previše suv, dolijte još malo vode. Kupus je gotov kad omekša.
Možda vas zanima:
POSNI PODVARAK SA RIBOM Gurmanski specijalitet koji će vas dugo držati sitim
Ukusno i slasno jelo pravi je raj za nepca.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PODVARAK Po starom teta Mirinom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Prava eksplozija ukusa, nema ko vam neće tražiti recept.
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)