DOMAĆA PAŠTETA OD TUNJEVINE Osvaja na prvi zalogaj, a slaže se kao prilog sa raznim jelima
Namažite je na hleb ili dodajte kao prilog jelu. Preukusna i zdrava, pravićete je stalno.
Potrebno je
- 2 konzerve tune u biljnom ulju
- 50 g luka
- 2 tvrdo kuvana jaja
- 100 g putera
- 1 kašičica senfa
- suvi biljni začin
- crni mleveni biber
- limunov sok
- 1 kašičica sosa od sirćeta, ribe, šećera i začina
Priprema
Sitno iseckajte luk, pa penasto umutite puter. Tunu i tvrdo kuvana jaja ocedite. Zatim u puter umešajte luk, jaja i tunu pa dodajte senf, so, sos i sok od limuna. Sjedinite sve dobro seckom ili štapnim mikserom.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)