DOMAĆI INTEGRALNI HLEB Držaće vas dugo sitim, zagrejaće vam dušu i telo a pravi se brzo i lako

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, biće svež danima, a ne morate da brojite kalorije.

integralni hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 360 g integralnog brašna
  • 200 ml tople vode
  • 5 g suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike bundevinih semenki 
  • 1 kašika suncokretovih semenki 

Priprema

Zagrejte rernu na 195 stepeni. Razmutite kvasac u toploj vodi, dodajte šećer i promešajte. Pustite 5 minuta da se kvasac aktivira, pa dodajte prosejano brašno, so, obe vrste semenki i dobro umutite, mikserom, nekih 20 minuta. Rukom napravite oblik lopte pa stavite u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih pola sata. Zatim pritisnite testo dlanom, pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe. Pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 195 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading