DOMAĆI INTEGRALNI HLEB Držaće vas dugo sitim, zagrejaće vam dušu i telo a pravi se brzo i lako
Priprema je jednostavna, biće svež danima, a ne morate da brojite kalorije.
Potrebno je
- 360 g integralnog brašna
- 200 ml tople vode
- 5 g suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 2 kašike bundevinih semenki
- 1 kašika suncokretovih semenki
Priprema
Zagrejte rernu na 195 stepeni. Razmutite kvasac u toploj vodi, dodajte šećer i promešajte. Pustite 5 minuta da se kvasac aktivira, pa dodajte prosejano brašno, so, obe vrste semenki i dobro umutite, mikserom, nekih 20 minuta. Rukom napravite oblik lopte pa stavite u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih pola sata. Zatim pritisnite testo dlanom, pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe. Pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 195 stepeni.
Možda vas zanima:
HLEB OD KROMPIRA Greje dušu i telo a mekan kao duša, idealan za svako doba dana
Drugačiji i preukusan, pravićete ga stalno.
HLEB SA ČIA SEMENKAMA I LANOM Od 3 vrste brašna, biće svež i nekoliko dana, kao izmišljen za savršeno jutro
Zdrav i fenomenalnog ukusa, pravićete stalno.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
BRZI HLEB MEKAN KAO DUŠA Zagrejaće vam dušu i telo, a uspeće svima
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a pravi je raj za nepca.
BANANA HLEB Hrskav spolja, a sočan iznutra, kao osmišljen za uživanje
Za savršen početak dana, ukusan i aromatičan.
MAFINI Fenomenalni zalogajčići nestaće sa stola odmah
Idealni kada navrate nenajavljeni gosti, a osvojiće i one koji ne vole mafine.
URADITE OVO I PALAČINKE ĆE BITI VAZDUŠASTE Neće imati grudvice niti se cepati
Efikasni saveti pomoćiće da dobijete idealno testo za palačinke.
CARSKA PITA Fenomenalan predlog za doručak ili večeru, a držaće dugo sitim
Slasna pita raspametiće i one izbirljive.
KINOA SALATA BOLJA OD ONE KLASIČNE Ukusna i aromatična, rashladiće vas u trenu
Zdrava i preukusna, pravićete stalno.
Komentari (0)