KRMENADLE U SOSU OD PIVA I LUKA Rapsodija ukusa kojoj nećete moći da odolite

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Sočne i slasne, zagrejaće vam dušu i telo.

krmenadle u pivu
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 veće krmenadle
  • 2 veća crna luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja piva
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike maslaca
  • so i biber po ukusu

Priprema: 
Ugrejte dublji tiganj ili šerpu na srednjejakoj vatri. Dodajte maslac i pustite da se otopi. Posolite i pobiberite krmenadle, pa ih pržite sa svake strane dok ne postanu lepo zlatnosmeđe. Sklonite krmenadle iz tiganja i stavite ih na stranu. U istu šerpu dodajte iseckani crni i beli luk. Pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte brašno i promešajte dobro kako biste napravili svetlu zapršku. Polako dodajte pivo i pileći bujon, neprestano mešajući da biste izbegli grudvice. Pustite da sos proključa. Vratite krmenadle u sos, smanjite vatru na nisku i pokrijte tiganj. Kuvajte oko 30-40 minuta ili dok ne postanu mekane i sočne.

 

Možda vas zanima:

krmenadle a la radoš

KRMENADLE A LA RADOŠ Raj za nepca po receptu glumca Radoša Bajića

17:00

4 februar, 2024

Sezonski recepti

Glumac, reditelj, scenarista, producent Radoš Bajić već decenijama hoda daskama koje život znače. Kruna njegove karijere svakako je serija „Selo gori a baba se češlja“. Priznat i uspešan, pet decenija je veran jednoj ženi sa kojom ima sina Nedeljka i ćerku Jelenu. Šumadijsko poreklo značilo je da mora da zna da kuva, tako da je ekspert za rapsodiju od mesa nazvanu krmenadle ala Radoš.

Komentari (0)

Loading