KRMENADLE U SOSU OD PIVA I LUKA Rapsodija ukusa kojoj nećete moći da odolite
Sočne i slasne, zagrejaće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 4 veće krmenadle
- 2 veća crna luka
- 2 čena belog luka
- 1 šolja piva
- 1 šolja pilećeg bujona
- 3 kašike brašna
- 2 kašike maslaca
- so i biber po ukusu
Priprema:
Ugrejte dublji tiganj ili šerpu na srednjejakoj vatri. Dodajte maslac i pustite da se otopi. Posolite i pobiberite krmenadle, pa ih pržite sa svake strane dok ne postanu lepo zlatnosmeđe. Sklonite krmenadle iz tiganja i stavite ih na stranu. U istu šerpu dodajte iseckani crni i beli luk. Pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte brašno i promešajte dobro kako biste napravili svetlu zapršku. Polako dodajte pivo i pileći bujon, neprestano mešajući da biste izbegli grudvice. Pustite da sos proključa. Vratite krmenadle u sos, smanjite vatru na nisku i pokrijte tiganj. Kuvajte oko 30-40 minuta ili dok ne postanu mekane i sočne.
Možda vas zanima:
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
AKO VOLITE KRMENADLE OVE ĆETE OBOŽAVATI Pikantno jelo u korici od sira, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok držaće vas dugo sitim, a raspametiće sve koji ga budu probali.
KRMENADLE SA JABUKAMA Sočni delikates koji ukusom obara s nogu, a meso se lepi za prste
Još bolje od klasičnih, prste da poližete.
KRMENADLE A LA RADOŠ Raj za nepca po receptu glumca Radoša Bajića
Glumac, reditelj, scenarista, producent Radoš Bajić već decenijama hoda daskama koje život znače. Kruna njegove karijere svakako je serija „Selo gori a baba se češlja“. Priznat i uspešan, pet decenija je veran jednoj ženi sa kojom ima sina Nedeljka i ćerku Jelenu. Šumadijsko poreklo značilo je da mora da zna da kuva, tako da je ekspert za rapsodiju od mesa nazvanu krmenadle ala Radoš.
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
MOSKVA ŠNIT Kraljica voćnih torti još od 1974, a uprkos imenu nastala u Beogradu
Čuvena beogradska torta sa orasima i ananasom ukrasiće svaku slavsku trpezu.
NAMIRNICA KOJA OŠTEĆUJE JETRU Mnogima je omiljena, a više je uništava od alkohola
Jetra je organ odgovoran za skladištenje glukoze, regulisanje zgrušavanja krvi i još mnogo toga, ali njen glavni zadatak je da filtrira krv.
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
Komentari (0)