PILETINA SA KAČKAVALJEM I ŠUNKOM Slasno jelo koje se jednostavno pravi, a pravi je raj za nepca
Pravi se brzo i lako a konkretan je obrok koji će vas dugo držati sitim.
Potrebno je:
- 700 g pilećeg mesa
- 2 čaše kisele pavlake
- 4 jajeta
- 300 g šunke
- 300 g kačkavalja
- malo bibera
- malo mešavine začina
Priprema
Izlupajte meso pa ga posolite i začinite. Poređajte u podmazanu vatrostalnu činiju. Dodajte šunku isečenu na kolutove i rendani kačkavalj pa postupak ponovite još jednom. Prelijte sa umućenom smesom od jaja i pavlake. Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni. Bon appetit!
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane
Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
TRIK ZA SAVRŠENO MESO Marinirajte u ovoj namirnici i biće mekano i sočno
Primenite ovaj jednostavni trik, bićete oduševljeni koliko je meso mekše i ukusnije
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
Komentari (0)