PILETINA SA KAČKAVALJEM I ŠUNKOM Slasno jelo koje se jednostavno pravi, a pravi je raj za nepca

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Pravi se brzo i lako a konkretan je obrok koji će vas dugo držati sitim.

piletina sa šunkom i sirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 700 g pilećeg mesa
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 4 jajeta
  • 300 g šunke
  • 300 g kačkavalja
  • malo bibera
  • malo mešavine začina

Priprema

Izlupajte meso pa ga posolite i začinite. Poređajte u podmazanu vatrostalnu činiju. Dodajte šunku isečenu na kolutove i rendani kačkavalj pa postupak ponovite još jednom. Prelijte sa umućenom smesom od jaja i pavlake. Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni. Bon appetit!

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading