KAČKAVALJ SA ŠAMPINJONIMA IZ RERNE Sočno jelo zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Brz i ukusan obrok koji će vas dugo držati sitim.

kačkavalj i pečurke iz rerne
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g kačkavalja
  • 400 g šampinjona 
  • 3 jaja
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 50 g margarina
  • 1 dcl mleka
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • so 
  • mleveni biber
     

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite šampinjone pa im odvojte drške i isecite ih na listiće. U margarinom podmazanu vatrostalnu posudu stavite šampinjone. U zasebnoj posudi umutite jaja sa mlekom i pavlakom, posolite, pobiberite i dodajte mlevenu začinsku papriku. Smesu izlijte preko šampinjona. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite i preko naređajte kriške kačkavalja. Vratite u rernu i pecite dok se kačkavalj ne otopi. Služite toplo uz prilog po želji.

Komentari (0)

Loading