KAČKAVALJ SA ŠAMPINJONIMA IZ RERNE Sočno jelo zagrejaće vam dušu i telo
Brz i ukusan obrok koji će vas dugo držati sitim.
Potrebno je
- 200 g kačkavalja
- 400 g šampinjona
- 3 jaja
- 3 kašike kisele pavlake
- 50 g margarina
- 1 dcl mleka
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- so
- mleveni biber
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite šampinjone pa im odvojte drške i isecite ih na listiće. U margarinom podmazanu vatrostalnu posudu stavite šampinjone. U zasebnoj posudi umutite jaja sa mlekom i pavlakom, posolite, pobiberite i dodajte mlevenu začinsku papriku. Smesu izlijte preko šampinjona. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite i preko naređajte kriške kačkavalja. Vratite u rernu i pecite dok se kačkavalj ne otopi. Služite toplo uz prilog po želji.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)