PITA SA KROMPIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, greje dušu i telo a posna

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Sjajan predlog za doručak ili večeru, pravićete stalno.

posna krompiruša
Shutterstock

Potrebno je

  • 750 g brašna
  • 400 ml vode
  • 6 krompira
  • 250 ml ulja
  • 1 luk
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera

Priprema

U jednoj posudi pomešajte brašno i so pa sipajte 100ml ulja i mlaku vodu. Umesite glatko testo i podelite ga na tri dela. Od toga napravite tri loptice, premažite ih uljem, pokrijte kesom za zamrzivač i ostavite oko 15 minuta da odmore. Očistite i izrendajte  6 krompira i jednu glavicu crnog luka. Operite i ocedite rendani krompir pa mu dodajte suvi biljni začin i biber. Razvucite kore i pospite ih krompirom. Umotajte u oblik štrudle i prebacite na pleh obložen pek papirom. Pecite krompirušu oko 40 minuta, dok ne porumeni. Pečenu pitu prelijte sa 1dcl ključale vode i pokrijte krpom da omekša. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading