PITA SA KROMPIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, greje dušu i telo a posna
Sjajan predlog za doručak ili večeru, pravićete stalno.
Potrebno je
- 750 g brašna
- 400 ml vode
- 6 krompira
- 250 ml ulja
- 1 luk
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
Priprema
U jednoj posudi pomešajte brašno i so pa sipajte 100ml ulja i mlaku vodu. Umesite glatko testo i podelite ga na tri dela. Od toga napravite tri loptice, premažite ih uljem, pokrijte kesom za zamrzivač i ostavite oko 15 minuta da odmore. Očistite i izrendajte 6 krompira i jednu glavicu crnog luka. Operite i ocedite rendani krompir pa mu dodajte suvi biljni začin i biber. Razvucite kore i pospite ih krompirom. Umotajte u oblik štrudle i prebacite na pleh obložen pek papirom. Pecite krompirušu oko 40 minuta, dok ne porumeni. Pečenu pitu prelijte sa 1dcl ključale vode i pokrijte krpom da omekša. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆA POSNA KROMPIRUŠA BUDI SVA ČULA Kad je jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz sojin jogurt.
BRZA PITA SA KROMPIROM ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a i sit bi je jeo
Sočna i slasna, po ukusu joj nema ravne.
POSNA KROMPIRUŠA IZ TIGANJA Topla, mekana i hrskava, a ne zahteva ni truda ni vremena
Priprema je jednostavna, a razvaljuje ukusom.
POSNA KROMPIRUŠA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Spolja hrskava, a iznutra mekana i sočna
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)