KAKO DA ZNATE DA LI JE PILETINA SVEŽA Obratite pažnju na ove 3 stvari i nećete imati sumnje
Pokvareno meso ćete lako da prepoznate ali ako želite da proverite da li je sveže, pratite sledeće savete.
Boja
Proverite kost na bataku, mora da bude potpuno bela. Ako je boja mesa tamna ili sivkasta, znajte da nije baš sveže.
Miris
Piletina treba da ima slab miris pa ako vam se učini da miriše na užeglo ili kiselo, nemojte da je koristite.
Svežina
Pipnite rukom meso, ako ostane udubljenje, znači da nije sveža, a ako ne ostane sveža je. Ako na površini mesa ima sluzi, nemojte da koristite, znači da ima bakterija.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)