LOVAČKI PAPRIKAŠ SA JUNETINOM I VINOM Jelo za prave gurmane, ko bi se setio a super je kombinacija

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo okrepiće vam dušu i telo.

lovački paprikaš sa junetinom i vinom
Shutterstock

Potrebno je

  • 750 g junetine od plećke
  • 200 g dimljene slanine
  • 3 crvene paprika
  • 2 glavice crnog luka
  • 500 ml crnog vina
  • 3 krompira
  • ulje, so, biber, peršun

Priprema:
Meso isecite na veće kocke. Slaninu, luk i paprike isecite na krupniju parčad. Krompir skuvajte u posebnoj šerpi. U tiganj stavite polovinu junetine, a preko luk, paprike i slaninu. Pokrijte preostalim mesom, pa posolite, pobiberite, dodajte ulje i nalijte vinom. Kuvajte oko dva sata na tihoj vatri, a šerpu povremeno protresite. Na kraju dodajte krompir, sipajte toplu vodu ako je pregusto i krčkajte još pet minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading