LOVAČKI PAPRIKAŠ SA JUNETINOM I VINOM Jelo za prave gurmane, ko bi se setio a super je kombinacija
Sočno jelo okrepiće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 750 g junetine od plećke
- 200 g dimljene slanine
- 3 crvene paprika
- 2 glavice crnog luka
- 500 ml crnog vina
- 3 krompira
- ulje, so, biber, peršun
Priprema:
Meso isecite na veće kocke. Slaninu, luk i paprike isecite na krupniju parčad. Krompir skuvajte u posebnoj šerpi. U tiganj stavite polovinu junetine, a preko luk, paprike i slaninu. Pokrijte preostalim mesom, pa posolite, pobiberite, dodajte ulje i nalijte vinom. Kuvajte oko dva sata na tihoj vatri, a šerpu povremeno protresite. Na kraju dodajte krompir, sipajte toplu vodu ako je pregusto i krčkajte još pet minuta.
Možda vas zanima:
AFRIČKI PAPRIKAŠ SA KIKIRIKIJEM Malo drugačiji a mnogo ukusniji, oduševiće vas na prvi zalogaj
Neodoljivo jelo bogatog ukusa za koje će vam svi tražiti recept.
MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Posan i slasan, zagrejaće vam dušu i telo
Konkretan obrok za celu porodicu. Dodajte prilog po ukusu.
OSETITE UKUS ISTOČNE SRBIJE Vlaški paprikaš je MALO drugačiji od onog na koji smo navikli
Nije baš klasičan recept.
PAPRIKAŠ OD PASULJA? Itekako ćete spremati ovo preukusno jelo na kašiku
I deca će ga zavoleti.
BABA LALINE BRZE KUGLICE Tope se u ustima, a posne, najbolje stavite duplu meru
Idealne kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.
JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
AKO ŽELITE MERMERNO PLAVA JAJA OFARBAJTE IH OVAKO Potpuno je prirodna tehnika, a ispadnu prelepa
Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.
Komentari (0)