LOVAČKI PAPRIKAŠ SA JUNETINOM I VINOM Jelo za prave gurmane, ko bi se setio a super je kombinacija
Sočno jelo okrepiće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 750 g junetine od plećke
- 200 g dimljene slanine
- 3 crvene paprika
- 2 glavice crnog luka
- 500 ml crnog vina
- 3 krompira
- ulje, so, biber, peršun
Priprema:
Meso isecite na veće kocke. Slaninu, luk i paprike isecite na krupniju parčad. Krompir skuvajte u posebnoj šerpi. U tiganj stavite polovinu junetine, a preko luk, paprike i slaninu. Pokrijte preostalim mesom, pa posolite, pobiberite, dodajte ulje i nalijte vinom. Kuvajte oko dva sata na tihoj vatri, a šerpu povremeno protresite. Na kraju dodajte krompir, sipajte toplu vodu ako je pregusto i krčkajte još pet minuta.
Možda vas zanima:
PILEĆI PAPRIKAŠ RAJ ZA NEPCA Recept baka Drage uspeva svima, a nema ko mu može odoleti
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
VLAŠKI PAPRIKAŠ SA KISELIM MLEKOM Aromatični specijalitet ukusa koji se pamti
Dodajte prilog po želji i uživajte.
NAJSOČNIJI PILEĆI PAPRIKAŠ Sočan i ukusan, za savršen ručak
Fenomenalno jelo raspametiće i one izbirljive.
PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ Klasik bez premca koji osvaja na prvi zalogaj
Sočno jelo dugo će vas držati sitim, a ukusno i aromatično.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)