HLEB OD KROMPIRA Greje dušu i telo a mekan kao duša, idealan za svako doba dana

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Drugačiji i preukusan, pravićete ga stalno.

hleb od krompira
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg krompira
  • 2 kg brašna
  • 100 g svežeg kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  • 1-1,5 litara vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U činiji izmrvite kvasac pa mu  dolijte malo tople vode, dodajte šećer i pomešajte da se kvasac i šećer rastope. Skuvajte krompir i oljuštite ga,  dok je vruć. Izgnječite ga u pire. Brašno istresite u veliku činiju, preko njega stavite izgnječen krompir, dolijte kvasac i toplu vodu, dodajte so. Testo mesite dovoljno dugo da postane kompaktno, meko i glatko. Činiju pokrijte i ostavite da nadolazi oko jedan sat. Testo prevrnite na radnu površinu u oblikujte hleb. Veliki pleh pospite brašnom i na njega stavite hleb. Pecite hleb od krompira 1 sat ili koliko treba, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading