HLEB OD KROMPIRA Greje dušu i telo a mekan kao duša, idealan za svako doba dana
Drugačiji i preukusan, pravićete ga stalno.
![hleb od krompira](/data/images/2023-12-05/69831_hleb-smanjena-707162146_f.jpg?timestamp=1709161200)
Potrebno je
- 1 kg krompira
- 2 kg brašna
- 100 g svežeg kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 1-1,5 litara vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U činiji izmrvite kvasac pa mu dolijte malo tople vode, dodajte šećer i pomešajte da se kvasac i šećer rastope. Skuvajte krompir i oljuštite ga, dok je vruć. Izgnječite ga u pire. Brašno istresite u veliku činiju, preko njega stavite izgnječen krompir, dolijte kvasac i toplu vodu, dodajte so. Testo mesite dovoljno dugo da postane kompaktno, meko i glatko. Činiju pokrijte i ostavite da nadolazi oko jedan sat. Testo prevrnite na radnu površinu u oblikujte hleb. Veliki pleh pospite brašnom i na njega stavite hleb. Pecite hleb od krompira 1 sat ili koliko treba, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
![hleb ispod sača](/data/images/2024-05-17/87949_shutterstock-1664761153_f.jpg)
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
![lavaš hleb](/data/images/2024-03-07/79758_lavas-hleb_f.jpg)
LAVAŠ Čuveni tradiionalni jermenski hleb, greje dušu i telo, uživaćete u svakom zalogaju
Oduševiće svakoga ko bude probao a pravi se od samo nekoliko sastojaka.
![hleb sa čia semenkama](/data/images/2024-02-22/78106_shutterstock-249074230_f.jpg)
HLEB SA ČIA SEMENKAMA I LANOM Od 3 vrste brašna, biće svež i nekoliko dana, kao izmišljen za savršeno jutro
Zdrav i fenomenalnog ukusa, pravićete stalno.
![ražani hleb](/data/images/2024-01-04/72919_shutterstock-739346722_f.jpg)
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
![meso](/data/images/2024-07-26/95456_shutterstock-2387668335_f.jpg)
SOČNO PEČENO MESO Moguće je, treba vam samo ova namirnica, biće mekano kao duša
Ako želite da pečeno meso bude sočno primenite ovaj jednostavan trik, i bićete raspamećeni koliko je ukusno.
![hašure](/data/images/2024-07-24/95231_shutterstock-229477783_f.jpg)
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
![čokoladni smuti](/data/images/2024-07-24/95238_shutterstock-301326848_f.jpg)
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
![mil fej](/data/images/2024-07-24/95222_shutterstock-2116217021_f.jpg)
MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
![opera torta](/data/images/2024-07-25/95301_shutterstock-124594633_f.jpg)
OPERA TORTA Francuska čokoladna poslastica sa kafom koja miriše na ljubav
Čuvena francuska poslastica u kremastom spoju kafe i čokolade idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
Komentari (0)