HLEB OD KROMPIRA Greje dušu i telo a mekan kao duša, idealan za svako doba dana
Drugačiji i preukusan, pravićete ga stalno.

Potrebno je
Možda vas zanima:

DOMAĆI PROTEINSKI HLEB Zdrav i ukusan, pravićete stalno
Dodajte prilog po želji.

DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.

UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.

DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
- 1 kg krompira
- 2 kg brašna
- 100 g svežeg kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 1-1,5 litara vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U činiji izmrvite kvasac pa mu dolijte malo tople vode, dodajte šećer i pomešajte da se kvasac i šećer rastope. Skuvajte krompir i oljuštite ga, dok je vruć. Izgnječite ga u pire. Brašno istresite u veliku činiju, preko njega stavite izgnječen krompir, dolijte kvasac i toplu vodu, dodajte so. Testo mesite dovoljno dugo da postane kompaktno, meko i glatko. Činiju pokrijte i ostavite da nadolazi oko jedan sat. Testo prevrnite na radnu površinu u oblikujte hleb. Veliki pleh pospite brašnom i na njega stavite hleb. Pecite hleb od krompira 1 sat ili koliko treba, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
Komentari (0)