SVINJSKI VRAT SA ŠAMPINJONIMA Sočni ručak u savršenom spoju mesa i povrća
Ovakav do sada niste jeli, osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 800 g svinjskog vrata
- so i biber po ukusu
- 2 kašičice suvog začina
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika meda
- 2 čena belog luka, sitno seckana
- 300 g šampinjona, iseckanih na četvrtine
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike svežeg peršuna, seckanog
- so i biber po ukusu
- sok od pola limuna
Priprema:
Operite svinjski vrat i osušite ga papirnatim ubrusom. Posolite, pobiberite i utrljajte suvi začin sa svih strana. U maloj posudi pomešajte maslinovo ulje, med i seckani beli luk. Premažite svinjski vrat ovom smesom i ostavite da odstoji barem 30 minuta kako bi meso upilo arome. U međuvremenu, pripremite šampinjone. U tiganju rastopite maslac, dodajte šampinjone i pržite ih dok ne omekšaju i dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Posolite, pobiberite, dodajte sok od limuna i svež peršun. Sklonite sa vatre. Na gril tiganju pecite svinjski vrat sa svake strane oko 15-20 minuta ili dok ne postane lepo zapečen i sočan iznutra. Tokom poslednjih nekoliko minuta pečenja, dodajte šampinjone i pecite još koji minut sve zajedno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)