SVINJSKI VRAT SA ŠAMPINJONIMA Sočni ručak u savršenom spoju mesa i povrća
Ovakav do sada niste jeli, osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 800 g svinjskog vrata
- so i biber po ukusu
- 2 kašičice suvog začina
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika meda
- 2 čena belog luka, sitno seckana
- 300 g šampinjona, iseckanih na četvrtine
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike svežeg peršuna, seckanog
- so i biber po ukusu
- sok od pola limuna
Priprema:
Operite svinjski vrat i osušite ga papirnatim ubrusom. Posolite, pobiberite i utrljajte suvi začin sa svih strana. U maloj posudi pomešajte maslinovo ulje, med i seckani beli luk. Premažite svinjski vrat ovom smesom i ostavite da odstoji barem 30 minuta kako bi meso upilo arome. U međuvremenu, pripremite šampinjone. U tiganju rastopite maslac, dodajte šampinjone i pržite ih dok ne omekšaju i dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Posolite, pobiberite, dodajte sok od limuna i svež peršun. Sklonite sa vatre. Na gril tiganju pecite svinjski vrat sa svake strane oko 15-20 minuta ili dok ne postane lepo zapečen i sočan iznutra. Tokom poslednjih nekoliko minuta pečenja, dodajte šampinjone i pecite još koji minut sve zajedno.
JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
AKO ŽELITE MERMERNO PLAVA JAJA OFARBAJTE IH OVAKO Potpuno je prirodna tehnika, a ispadnu prelepa
Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.
NAJLEPŠA USKRŠNJA POGAČA Ukras svečane trpeze, uspeće svima, a mekana kao duša
Uspeće i potpunim početnicima, a dobićete brojne komplimente.
ZELENI ROLAT Idealan za slavsku trpezu, pravićete stalno
Slasni rolat oduševiće goste na svečanoj trpezi.
Komentari (0)