SVINJSKI VRAT SA ŠAMPINJONIMA Sočni ručak u savršenom spoju mesa i povrća

Ivana Pavlović

09:23

Sezonski recepti 0

Ovakav do sada niste jeli, osvaja na prvi zalogaj.

svinjski vrat sa šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g svinjskog vrata
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašičice suvog začina
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika meda
  • 2 čena belog luka, sitno seckana
  • 300 g šampinjona, iseckanih na četvrtine
  • 2 kašike maslaca
  • 2 kašike svežeg peršuna, seckanog
  • so i biber po ukusu
  • sok od pola limuna

Priprema:
Operite svinjski vrat i osušite ga papirnatim ubrusom. Posolite, pobiberite i utrljajte suvi začin sa svih strana. U maloj posudi pomešajte maslinovo ulje, med i seckani beli luk. Premažite svinjski vrat ovom smesom i ostavite da odstoji barem 30 minuta kako bi meso upilo arome. U međuvremenu, pripremite šampinjone. U tiganju rastopite maslac, dodajte šampinjone i pržite ih dok ne omekšaju i dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Posolite, pobiberite, dodajte sok od limuna i svež peršun. Sklonite sa vatre. Na gril tiganju pecite svinjski vrat sa svake strane oko 15-20 minuta ili dok ne postane lepo zapečen i sočan iznutra. Tokom poslednjih nekoliko minuta pečenja, dodajte šampinjone i pecite još koji minut sve zajedno.

 

Komentari (0)

Loading