DOMAĆE BADEMOVO MLEKO Zdravije i ukusnije od onog kupovnog a jeftino i izdašno

Ivana Pavlović

10:20

Sezonski recepti 0

Približava se Uskršnji post i mnoge domaćice će možda biti u nedoumici koje mleko da koriste. Donosimo vam recept za domaće bademovo mleko, koje ako ga držite u frižideru, može da opstane nedelju dana. Možete da ga pijete samostalno ili dodate u omiljene šejkove, kafe ili kolače. Sjajno se slaže i sa slanim jelima, a oduševiće ukusom sve koji ga budu probali.

bademovo mleko
Shutterstock

Potrebno je

  • 220 g sirovih badema (neslanih, nepečenih)
  • 940 ml vode
  • pola kašičice ekstrakta vanile
  • med, šećer ili zaslađivač po želji

Priprema:
Stavite bademe u vodu da prenoće. Ovo potapanje nije neophodno, ali će vam olakšati pripremu bademovog mleka jer će bademi omekšati. Procedite bademe. Onda ih sameljite u blenderu sa vodom, dodajte ekstrakt vanile i nastavite sa blendanjem dok ne dobijete homogenu smesu. Možete da dodate med, šećer, ili zaslađivač po želji. Zatim procedite tečnost kroz gustu gazu i sipajte u staklene tegle i čuvajte u frižideru. Ako mleko čuvate u frižideru, može vam trajati najviše sedam dana.

Komentari (0)

Loading