DOMAĆE BADEMOVO MLEKO Zdravije i ukusnije od onog kupovnog a jeftino i izdašno
Približava se Uskršnji post i mnoge domaćice će možda biti u nedoumici koje mleko da koriste. Donosimo vam recept za domaće bademovo mleko, koje ako ga držite u frižideru, može da opstane nedelju dana. Možete da ga pijete samostalno ili dodate u omiljene šejkove, kafe ili kolače. Sjajno se slaže i sa slanim jelima, a oduševiće ukusom sve koji ga budu probali.

Potrebno je
- 220 g sirovih badema (neslanih, nepečenih)
- 940 ml vode
- pola kašičice ekstrakta vanile
- med, šećer ili zaslađivač po želji
Priprema:
Stavite bademe u vodu da prenoće. Ovo potapanje nije neophodno, ali će vam olakšati pripremu bademovog mleka jer će bademi omekšati. Procedite bademe. Onda ih sameljite u blenderu sa vodom, dodajte ekstrakt vanile i nastavite sa blendanjem dok ne dobijete homogenu smesu. Možete da dodate med, šećer, ili zaslađivač po želji. Zatim procedite tečnost kroz gustu gazu i sipajte u staklene tegle i čuvajte u frižideru. Ako mleko čuvate u frižideru, može vam trajati najviše sedam dana.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)