DOMAĆE BADEMOVO MLEKO Zdravije i ukusnije od onog kupovnog a jeftino i izdašno
Približava se Uskršnji post i mnoge domaćice će možda biti u nedoumici koje mleko da koriste. Donosimo vam recept za domaće bademovo mleko, koje ako ga držite u frižideru, može da opstane nedelju dana. Možete da ga pijete samostalno ili dodate u omiljene šejkove, kafe ili kolače. Sjajno se slaže i sa slanim jelima, a oduševiće ukusom sve koji ga budu probali.
Potrebno je
- 220 g sirovih badema (neslanih, nepečenih)
- 940 ml vode
- pola kašičice ekstrakta vanile
- med, šećer ili zaslađivač po želji
Priprema:
Stavite bademe u vodu da prenoće. Ovo potapanje nije neophodno, ali će vam olakšati pripremu bademovog mleka jer će bademi omekšati. Procedite bademe. Onda ih sameljite u blenderu sa vodom, dodajte ekstrakt vanile i nastavite sa blendanjem dok ne dobijete homogenu smesu. Možete da dodate med, šećer, ili zaslađivač po želji. Zatim procedite tečnost kroz gustu gazu i sipajte u staklene tegle i čuvajte u frižideru. Ako mleko čuvate u frižideru, može vam trajati najviše sedam dana.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)