DOMAĆE BADEMOVO MLEKO Zdravije i ukusnije od onog kupovnog a jeftino i izdašno
Približava se Uskršnji post i mnoge domaćice će možda biti u nedoumici koje mleko da koriste. Donosimo vam recept za domaće bademovo mleko, koje ako ga držite u frižideru, može da opstane nedelju dana. Možete da ga pijete samostalno ili dodate u omiljene šejkove, kafe ili kolače. Sjajno se slaže i sa slanim jelima, a oduševiće ukusom sve koji ga budu probali.
Potrebno je
- 220 g sirovih badema (neslanih, nepečenih)
- 940 ml vode
- pola kašičice ekstrakta vanile
- med, šećer ili zaslađivač po želji
Priprema:
Stavite bademe u vodu da prenoće. Ovo potapanje nije neophodno, ali će vam olakšati pripremu bademovog mleka jer će bademi omekšati. Procedite bademe. Onda ih sameljite u blenderu sa vodom, dodajte ekstrakt vanile i nastavite sa blendanjem dok ne dobijete homogenu smesu. Možete da dodate med, šećer, ili zaslađivač po želji. Zatim procedite tečnost kroz gustu gazu i sipajte u staklene tegle i čuvajte u frižideru. Ako mleko čuvate u frižideru, može vam trajati najviše sedam dana.
FENOMENALNI ROLAT Rapsodija od mesa koju niko ne odbija, prste da poližete
Sočan i slasan, za prave gurmane.
GURMANSKA SALATA Sa slaninom i majonezom, pravi se lako, a pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića
Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
Komentari (0)