DOMAĆE BADEMOVO MLEKO Zdravije i ukusnije od onog kupovnog a jeftino i izdašno

Ivana Pavlović

10:20

Sezonski recepti 0

Približava se Uskršnji post i mnoge domaćice će možda biti u nedoumici koje mleko da koriste. Donosimo vam recept za domaće bademovo mleko, koje ako ga držite u frižideru, može da opstane nedelju dana. Možete da ga pijete samostalno ili dodate u omiljene šejkove, kafe ili kolače. Sjajno se slaže i sa slanim jelima, a oduševiće ukusom sve koji ga budu probali.

bademovo mleko
Shutterstock

Potrebno je

  • 220 g sirovih badema (neslanih, nepečenih)
  • 940 ml vode
  • pola kašičice ekstrakta vanile
  • med, šećer ili zaslađivač po želji

Priprema:
Stavite bademe u vodu da prenoće. Ovo potapanje nije neophodno, ali će vam olakšati pripremu bademovog mleka jer će bademi omekšati. Procedite bademe. Onda ih sameljite u blenderu sa vodom, dodajte ekstrakt vanile i nastavite sa blendanjem dok ne dobijete homogenu smesu. Možete da dodate med, šećer, ili zaslađivač po želji. Zatim procedite tečnost kroz gustu gazu i sipajte u staklene tegle i čuvajte u frižideru. Ako mleko čuvate u frižideru, može vam trajati najviše sedam dana.

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading