5 GREŠAKA KOJE RADITE KADA SPREMATE PEČURKE? Evo zašto gube na ukusu i jelo nije savršeno
Ispravite ove greške i dobićete slasno i sočno jelo.
1. Perete pečurke
Nemojte da perete pečurke pre termičke obrade. Pečurke sadrže dosta vode u sebi, a upijaju poput sunđera. Obrišite pečurke vlažnim papirnim ubrusom.
2. Kuvate polako na niskoj temperaturi
Na ovaj način pečurke će da puste više vode, natopiće se i izgubiće na ukusu.
3. Pretrpavate tiganj pečurkama
Ako pretrpate tiganj pečurkama, neće biti dovoljno prostora da voda ispari, pa ćete da dobijete lošiji ukus.
4. Stavljajte premalo ulja
Ako ne stavite dovoljno ulja, pečurke će upiti ono što ima i neće moći lepo da se isprže.
5. Prerano solite pečuke
Nemojte da solite šampinjone kada ih stavite u tiganj, jer će dovesti do toga da voda ispari prerano. Posolite ih na kraju, i biće savršene, a vaše jelo pun pogodak!
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)