POSNA CRVENA SALATA Savršena kao prilog a može da zameni i obrok, aromatična i slasna
Zbog pasulja će vas dugo držati sitim.
Potrebno je
- 250 g rozikastog pegavog pasulja
- 2 lista lovora
- prstohvat bibera u zrnu
- 250 g crvenog luka
- ulje, so, vinsko sirće
Priprema:
Četvrt kilograma rozikastog pegavog, takozvanog trešnjevca, ili tamnocrvenog pasulja potopite u litri vode, pustite petnaestak minuta da vri, pa vodu baciti. Onda nalijte vodom koliko treba, posolite, dodajte dva lista lovora, malo bibera u zrnu i skuvajte, ali pazite da se ne raskuva, pa ohladite.
Još četvrt kilograma crvenog luka iseckajte na rebarca, pa sve zajedno pomešajte s malo mlevenog bibera, zejtina, soli i vinskog sirćeta.
LAKO OČISTITE ŠPORET SA RAVNOM PLOČOM Trebaju vam samo 2 namirnice, a nije soda bikarbona
Jednostavan trik koji rešava problem u trenu, a trebaju vam samo namirnice koje ima svaka domaćica.
VANILICE SA JOGURTOM Starinski slatkiš idealan za slavsku trpezu, po receptu teta Jele
U sočnom spoju sa jogurtom, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
Komentari (0)