KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA Posna na vodi, a osvaja od prvog zalogaja
Zagrejaće vam dušu i telo, a zdrava i ukusna.
Potrebno je
- 400 g šampinjona
- 450 g karfiola, šargarepe, brokolija
- 1.5 l vode
- 1 kašika kukuruznog brašna
- čen belog luka
- suvi biljni začin
- so
- biber
Priprema
Skinite nogice šampinjonima pa ih posolite, a kapice izgrilujte na tiganju. U šerpu sipajte vodu pa stavite da provri. Kad provri dodajte povrće, pa ga posle 10 minuta izvadite rešetkastom kašikom i izblendajte u blenderu. Tako usitnjeno vratite u šerpu i dodajte grilovane isečene šampinjone. Šolju do polovine napunite hladnom vodom i dodajte kukuruzno brašno. Hladnu zapršku dodajte u čorbu. Posolite i začinite suvim biljnim začinom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)