ŽITO TORTA POSNA NA VODI Očaravajuća poslastica kao osmišljena za uživanje
Ako postite na vodi a jede vam se nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite ovu fenomenalnu tortu i uživajte u svakom zalogaju.
Potrebno je
Za koru
- 250 g meda
- 200 ml piva
- 200 g šećera
- 300 g brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
Za fil
- 300 g oraha
- 300 g šećera
- 200 ml vode
- 150 g mlevenog žita
- 1 kesica vanilin šećera
Za dekoraciju
- orasi
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Onda prvo pomešajte brašno, šećer, med i sodu bikarbonu, pa sipajte pivo. Dobro sve sjedinite. Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Sačekajte pa ohlađenu koru isecite na 4 jednaka dela. Onda sipajte žito u posudu, pa prelijte vrelom vodom. Ostavite bar 2-3 sata pa procedite. Zatim u žito dodajte novu vodu i skuvajte ga. Opet ga ocedite pa izblendajte. Pomešajte u drugoj šerpi šećer i vodu, pa kada krene da vri dodajte žito i kuvajte kratko, uz neprestano mešanje. Dodajte orahe i vanilin šećer. Dobro promešajte. Onda sledi ređanje torte. Prvo koru premažite vrućim filom, pa stavite drugu, opet premažite, pa stavite treću, četvrtu koru. Na kraju, celu tortu premažite filom. Dekorišite seckanim i krupnim orasima. Bon apettit!
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
Komentari (0)