PAPAZJANIJA Recept Steve Karapandže za dušu i telo, ovako se jelo u staroj Jugoslaviji

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Papazjanija, turski specijalitet, oduševiće i one izbirljive. Ime je persijskog porekla i označava čorbasto jelo od mesa i povrća. Donosimo vam recept poznatog kuvara, Steve Karapandže, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

papazjanija
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg govedine 
  • 300 g šargarepe
  • 100 g korena peršun
  • 150 g svežeg celera
  • 500 g prokelja
  • 100 g paštrnaka
  • 300 g krompira
  • 500 g manjih glavica crnog luka
  • 50 g masti
  • 1 dcl sirćeta ili vina
  • voda
  • 4 čena belog luka
  • 2 lovorova lista
  • so i biber u zrnu

Priprema:

Sveže povrće dobro operite pre pripreme. Očistite ga i isecite na rezance a krompir i prokelj na kolutove. Sipajte masti u vatrostalnu činiju, da pokrije dno. Dodajte usoljeno meso, seckano povrće i na kraju, cele glavice crnog luka. Začinite pa sipajte belo vino. Kuvajte pokriveno, 2 do 3 sata, na tihoj vatri. Na kraju, otkrijte da se malo zapeče. Služite uz salatu ili prilog po izboru. Bon appetit!

 

Komentari (0)

Loading