KAKO SE ŠPIKUJE MESO? Postoje 2 načina, a biće slasno i sočno
Za savršeno spremljena jela potrebno je da poznajete osnovnu kulinarsku terminologiju. Kada radite sa mesom, to najčešće uključuje postupke kao što su, pohovanje, špikovanje, mariniranje.
Šta je špikovanje?
Probijanje rupa u mesu i začinjavanje mesa slaninom, povrćem ili drugim prilozima naziva se špikovanje.
Postoje 2 metode špikovanja
Špikovanje mesa šupljom iglom
Možete da špikujete šupljom iglom, tada proizvod koji ubacujete nasečete na tanke i dugačke trake, i ubacite u šupljinu igle. Kada se ubode u meso, proizvod ostaje u mesu i pojavljuje se samo malo na površini.
Špikovanje mesa rezovima
Možete i da koristite drugu metodu,da pravite rezove. Najčešće se špikuje ubadanjem kroz razreze, uz pomoć glatkog štapa ili šila uz dužinu mišićnih vlakana. Možete i da napravite mali rez na mesu, u koji se stavljaju prilozi. Špikovanje rezovima se radi sa oštrim nožem.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)