KAKO SE ŠPIKUJE MESO? Postoje 2 načina, a biće slasno i sočno
Za savršeno spremljena jela potrebno je da poznajete osnovnu kulinarsku terminologiju. Kada radite sa mesom, to najčešće uključuje postupke kao što su, pohovanje, špikovanje, mariniranje.

Šta je špikovanje?
Probijanje rupa u mesu i začinjavanje mesa slaninom, povrćem ili drugim prilozima naziva se špikovanje.
Postoje 2 metode špikovanja
Špikovanje mesa šupljom iglom
Možete da špikujete šupljom iglom, tada proizvod koji ubacujete nasečete na tanke i dugačke trake, i ubacite u šupljinu igle. Kada se ubode u meso, proizvod ostaje u mesu i pojavljuje se samo malo na površini.
Špikovanje mesa rezovima
Možete i da koristite drugu metodu,da pravite rezove. Najčešće se špikuje ubadanjem kroz razreze, uz pomoć glatkog štapa ili šila uz dužinu mišićnih vlakana. Možete i da napravite mali rez na mesu, u koji se stavljaju prilozi. Špikovanje rezovima se radi sa oštrim nožem.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

TAKOSI SA SEITANOM Savršena zamena za meso u danima posta, bićete oduševljeni ukusom
Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

SLANA BULGUR SALATA Gotova za 2 minuta, a puna vitamina
Dodajte kao prilog uz jelo od povrća ili mesa.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Mekane i sočne, pravi raj za nepca
Najbolje služite uz pire krompir ili prilog po želji.
Komentari (0)