POSNI PREDLOZI ZA RUČAK SA PEČURKAMA Potaž, musaka i prilog, prste da poližete
Napravite ceo ručak od pečurki, koji je pritom posan. Prolećni potaž, slasna musaka i kao prilog, pečurke u paradajz sosu. Držaće vas dugo sitim, a nećete da primetite da nedostaje meso.
Pečurke u sosu od paradajza
Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 400 g pelata od paradajza
- 1 kašičica sušenog origana
- maslinovo ulje
- so i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite luk i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckane šampinjone i pržite dok ne omekšaju. Dodajte pelat od paradajza i origano, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte sos oko 10-15 minuta dok ne dobije željenu gustinu.
Prolećni potaž
Sastojci:
- 250 g šampinjona
- 250 g bukovača
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- 1 šargarepa
- 1 litar povrtnog ili pilećeg bujona
- 200 ml biljne pavlake za kuvanje
- ulje za prženje
- so i biber po ukusu
- sveži peršun (sitno iseckan)
Priprema:
U šerpi zagrejte ulje, dodajte luk i beli luk i pržite dok ne omekšaju. Dodajte iseckane pečurke i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte iseckan krompir, šargarepu i bujon. Kuvajte dok povrće ne bude mekano. Dodajte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte još nekoliko minuta. Poslužite posuto svežim peršunom.
Musaka od pečuraka
Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 2 crna luka
- 3 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike brašna
- 500 ml supe od povrća
- 100 g rendanog biljnog kačkavalja
- 4 krompira (isečena na tanke kolutove)
- so i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite luk i beli luk, dodajte iseckane šampinjone i pržite dok ne omekšaju i dok se tečnost ne ispari. U drugom loncu napravite bešamel sos od ulja, brašna i supe. U nauljeni pleh ređajte red krompira, red pečuraka, pa prelijte deo sosa i pospite kačkavaljem. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sosom i kačkavaljem. Pecite na 180 stepeni oko 40-45 minuta ili dok musaka ne postane zlatnobraon i krompir ne bude mekan.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)