GULAŠ Sočno jelo popravlja dan u trenu, a raj je za sva čula
Konkretan obrok držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog.
Potrebno je:
- 500 g svinjskog mesa
- 3 veće glavice crnog luka
- 1 kašika masti
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
Priprema
U jednu šerpu stavite mast pa izdinstajte crni luk. Posolite i dolivajte vodu, po potrebi. Prženom luku dodajte meso sečeno na kocke pa sipajte vodu, i pustite da se krčka. Kuvanom mesu dodajte začine. Zasebno, u posudi, pomešajte brašno, mlevenu začinsku papriku i 1, 5 dl vode,i dobro umutite. Zapršku dodajte gulašu, pa kuvajte još 5 minuta.
Možda vas zanima:
TURSKI GULAŠ Očaravajući delikates kome jedan začin daje poseban šmek, biće vredan da se potrudite
Sočni gulaš sa patlidžanom i bešamelom oduševiće sve gurmane.
GURMANSKI SVINJSKI GULAŠ Slasni specijalitet po receptu čuvenog kuvara Džejmija Olivera, za ručak bez mane
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca.
GURMANSKI GULAŠ U VINU Specijalitet zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Neodoljivo jelo držaće vas dugo sitim, a vino mu daje posebnu draž.
ARGENTINSKI GULAŠ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmanski delikates koji budi sva čula
Ako volite klasičan gulaš, ovaj ćete da obožavate.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM Kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
POHOVANI KAČKAVALJ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmansko predjelo koje se pravi lako, a smaže začas
Ukusa koji priča priče, osvojiće vas od prvog zalogaja.
DODAJTE OVO U SARME Biće sočne i slasne, recept iz 1952.godine oduševio domaćice na mrežama
Tajni sastojak zbog kojih će sarme biti neodoljive, a ukućani stajati u redu za još.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
Komentari (0)