GULAŠ Sočno jelo popravlja dan u trenu, a raj je za sva čula
Konkretan obrok držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog.
Potrebno je:
- 500 g svinjskog mesa
- 3 veće glavice crnog luka
- 1 kašika masti
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
Priprema
U jednu šerpu stavite mast pa izdinstajte crni luk. Posolite i dolivajte vodu, po potrebi. Prženom luku dodajte meso sečeno na kocke pa sipajte vodu, i pustite da se krčka. Kuvanom mesu dodajte začine. Zasebno, u posudi, pomešajte brašno, mlevenu začinsku papriku i 1, 5 dl vode,i dobro umutite. Zapršku dodajte gulašu, pa kuvajte još 5 minuta.
Možda vas zanima:
HUNKAR BEGENDI, GULAŠ NA TURSKI NAČIN Probajte recept za jelo koje je obožavao Sulejman Veličanstveni
Za vas imamo recept za turski gulaš kakav je jeo lično Sulejman. Preliven sosom od patlidžana i bešamelom biće gozba kojoj nećete moći da odolite. Čak i da vam gurmanluk nije jača strana sa ovim specijalitetom preti da postane.
NEODOLJIV, PRSTE DA POLIŽEŠ Slasni gulaš neće vas mnogo koštati, a svi će biti siti
Nećete moći da mu odolite.
POSTANITE MAJSTOR KOTLIĆA Napravite u prirodi gulaš od mlevenog mesa
Što se duže sprema, to je ukusniji.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
NAJLAKŠI NAČIN DA OFARBATE JAJA Potpuno je prirodan, a dobiju se fenomenalne boje
Jednostavna tehnika farbanja jaja čajem od hibiskusa oduševiće sve goste na slavskoj trpezi.
USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
PITA KROMPIRUŠA Sočna i slasna, idealna za sva vremena i prilike, a posna
Sjajan predlog za dane posta, dugo će vas držati sitim, a greje dušu i telo.
Komentari (0)