NAPRAVITE NAJBOLJU SARMU Primenite ovih 6 saveta i svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Sarma-tradicionalno jelo omiljeno mnogima, a neizbežno na prazničnoj i slavskoj trpezi. Može da se pravi u posnoj i mrsnoj verziji, sa različitim sastojcima. Ipak, da bi jelo ispalo preukusno, potrebno je da primenite nekoliko saveta.

sarma
Shutterstock

1. Nemojte da kupujete već samleveno meso

Nemojte da birate samleveno meso, već izaberite sami i tražite da vam se samelje na licu mesta.

2. Probajte kiseli kupus pre savijanja sarme

Tako ćete moći da ocenite koliko je kupus slan. Ako osetite da je preslan properite ga pod vodom.

3. Nemojte da koristite kupus sa velikim žilama

Najbolje je da birate veće, mekane listove žute boje, a bez velikih žila.

4. Budite strpljivi i krčkajte sarmu na umerenoj temperaturi

Krčkajte sarmu polako, na umerenoj temperaturi, da bi ukus bio savršen. Ali, ne morate da kuvate sarmu 4 i više sati.

5. Nemojte naknadno da dolivate vodu

Nemojte da dolivate naknadno vodu u šerpu, da ne bi ispalo čorbasto.

6. Podgrevanjem neće da izgubi na ukusu

Sarmu slobodno možete da podgrevate ili držite u zamrzivaču. Ukus će da ostane podjednako savršen.

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading