NAPRAVITE NAJBOLJU SARMU Primenite ovih 6 saveta i svi će vam tražiti recept
Sarma-tradicionalno jelo omiljeno mnogima, a neizbežno na prazničnoj i slavskoj trpezi. Može da se pravi u posnoj i mrsnoj verziji, sa različitim sastojcima. Ipak, da bi jelo ispalo preukusno, potrebno je da primenite nekoliko saveta.
1. Nemojte da kupujete već samleveno meso
Nemojte da birate samleveno meso, već izaberite sami i tražite da vam se samelje na licu mesta.
2. Probajte kiseli kupus pre savijanja sarme
Tako ćete moći da ocenite koliko je kupus slan. Ako osetite da je preslan properite ga pod vodom.
3. Nemojte da koristite kupus sa velikim žilama
Najbolje je da birate veće, mekane listove žute boje, a bez velikih žila.
4. Budite strpljivi i krčkajte sarmu na umerenoj temperaturi
Krčkajte sarmu polako, na umerenoj temperaturi, da bi ukus bio savršen. Ali, ne morate da kuvate sarmu 4 i više sati.
5. Nemojte naknadno da dolivate vodu
Nemojte da dolivate naknadno vodu u šerpu, da ne bi ispalo čorbasto.
6. Podgrevanjem neće da izgubi na ukusu
Sarmu slobodno možete da podgrevate ili držite u zamrzivaču. Ukus će da ostane podjednako savršen.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)