SOČNE I SLASNE ĆUFTE U SOSU Zagrejaće vam dušu i telo, a pravi su raj za nepca
Slasno jelo budi sva čula, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 1 kašika prezli
- 1 jaje
- 2 šargarepe srednje veličine
- 2-3 glavice luka srednje veličine
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica soli
- 3 kašičice suvog biljnog začina
- 2 l vode
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
Priprema
U jednu posudu stavite mleveno meso pa dodajte jaje, kašiku prezli, sitno seckani crni luk, kašičicu suvog biljnog začina i soli. Rukama dobro sjedinite smesu. Ostavite u frižideru najmanje sat vremena. Rukom oblikujte kuglice. Pržite ćufte na tihoj vatri, dok ne porumene. Propržite seckan luk i šargarepu, pa dodajte kašičicu mlevene začinske paprike i brašno. Sipajte mlaku vodu i kašičicu suvog biljnog začina, dobro promešajte pa ostavite da provri. Dodajte ćufte u ključalu čorbu. Kuvajte oko sat vremena. Prijatno!
Možda vas zanima:
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Fenomenalno jelo koje greje dušu i telo, za pravo zadovoljstvo
Dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
MEKANE I SOČNE ĆUFTE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI Po receptu Gordona Remzija
Ćufte na drugačiji način, po receptu čuvenog kuvara, Gordona Remzija. On smesu vezuje prezlama i vodom a ne jajima, napravite i bićete oduševljeni ovim specijalitetom od mesa.
ĆUFTE OD SPANAĆA Prave se jednostavno, a mekane su i saftaste
Probajte ćufte na drugačiji način. Napravite ih od spanaća, iznenadićete se koliko su dobre.
ĆUFTE U SOSU PO RECEPTU DARKA LAZIĆA Sočne i mekane
Popularni pevač Darko Lazić veliki je gurman. U nastavku sledi njegov recept za ove preukusne ćufte u paradajz sosu.
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
Komentari (0)