SOČNE I SLASNE ĆUFTE U SOSU Zagrejaće vam dušu i telo, a pravi su raj za nepca
Slasno jelo budi sva čula, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 1 kašika prezli
- 1 jaje
- 2 šargarepe srednje veličine
- 2-3 glavice luka srednje veličine
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica soli
- 3 kašičice suvog biljnog začina
- 2 l vode
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
Priprema
U jednu posudu stavite mleveno meso pa dodajte jaje, kašiku prezli, sitno seckani crni luk, kašičicu suvog biljnog začina i soli. Rukama dobro sjedinite smesu. Ostavite u frižideru najmanje sat vremena. Rukom oblikujte kuglice. Pržite ćufte na tihoj vatri, dok ne porumene. Propržite seckan luk i šargarepu, pa dodajte kašičicu mlevene začinske paprike i brašno. Sipajte mlaku vodu i kašičicu suvog biljnog začina, dobro promešajte pa ostavite da provri. Dodajte ćufte u ključalu čorbu. Kuvajte oko sat vremena. Prijatno!
Možda vas zanima:
ĆUFTE U SOSU Fenomenalne i sočne, osvojiće vas od prvog zalogaja
Slasne i ukusne, najbolje služite uz krompir pire.
ĆUFTE U SOSU Stari baka Mirin recept koji se prenosio generacijama, a nikad sočnije i slasnije
Služite toplo uz pire krompir.
ĆUFTE U SOSU Sočne i mekane kao duša, ovakve do sada niste jeli
Fenomenalno jelo nestaće sa stola odmah.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)