POSNI PATLIDŽAN SA SIROM Delikates koji budi sva čula, za sva vremena i prilike
Fenomenalno sočno jelo pravićete i kada nije post.

Potrebno je
- 2 patlidžana (oko 600g)
- 400 g biljnog sira
- 30 g maslinovog ulja
- 1 kašika soli
- 1 šaka peršunovog lista
- 1 čen belog luka
- Prstohvat bibera
- Malo vode ili sojinog mleka
- Malo limunovog soka
Priprema:
Patlidžane operite pa im odrežite gornji kraj. Iseite ih na trake debljine oko 5-8mm. Pleh obložite pek papirom pa poređajte trake od patlidžana jednu do druge. Pospite pola kašike soli pa ih okrenite i ponovite. Preko patlidžana poređajte kuhinjske ubruse i ostavite tako jedan sat. Ponovo prebrišite. Ovim postupkom ćete da izvučete gorčinu iz patlidžana. Tiganj zagrejte na srednjoj temperaturi pa premažite trake maslinovim uljem. Propržite patlidžan sa obe strane. U blender stavite biljni sir, beli luk, peršun i biber. Sve izblendajte sitno. Dodajte dcl vode ili sojinog mleka pa izmiksajte dok smesa ne bude kremasta. Sipajte fil na trake patlidžana, na krajeve pa dobro urolajte. Poređajte rolovane patlidžane pa tacnu pa ih prelijte limunovim sokom. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)