POSNI PATLIDŽAN SA SIROM Delikates koji budi sva čula, za sva vremena i prilike
Fenomenalno sočno jelo pravićete i kada nije post.
Potrebno je
- 2 patlidžana (oko 600g)
- 400 g biljnog sira
- 30 g maslinovog ulja
- 1 kašika soli
- 1 šaka peršunovog lista
- 1 čen belog luka
- Prstohvat bibera
- Malo vode ili sojinog mleka
- Malo limunovog soka
Priprema:
Patlidžane operite pa im odrežite gornji kraj. Iseite ih na trake debljine oko 5-8mm. Pleh obložite pek papirom pa poređajte trake od patlidžana jednu do druge. Pospite pola kašike soli pa ih okrenite i ponovite. Preko patlidžana poređajte kuhinjske ubruse i ostavite tako jedan sat. Ponovo prebrišite. Ovim postupkom ćete da izvučete gorčinu iz patlidžana. Tiganj zagrejte na srednjoj temperaturi pa premažite trake maslinovim uljem. Propržite patlidžan sa obe strane. U blender stavite biljni sir, beli luk, peršun i biber. Sve izblendajte sitno. Dodajte dcl vode ili sojinog mleka pa izmiksajte dok smesa ne bude kremasta. Sipajte fil na trake patlidžana, na krajeve pa dobro urolajte. Poređajte rolovane patlidžane pa tacnu pa ih prelijte limunovim sokom. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)