POSNI PATLIDŽAN SA SIROM Delikates koji budi sva čula, za sva vremena i prilike
Fenomenalno sočno jelo pravićete i kada nije post.
Potrebno je
- 2 patlidžana (oko 600g)
- 400 g biljnog sira
- 30 g maslinovog ulja
- 1 kašika soli
- 1 šaka peršunovog lista
- 1 čen belog luka
- Prstohvat bibera
- Malo vode ili sojinog mleka
- Malo limunovog soka
Priprema:
Patlidžane operite pa im odrežite gornji kraj. Iseite ih na trake debljine oko 5-8mm. Pleh obložite pek papirom pa poređajte trake od patlidžana jednu do druge. Pospite pola kašike soli pa ih okrenite i ponovite. Preko patlidžana poređajte kuhinjske ubruse i ostavite tako jedan sat. Ponovo prebrišite. Ovim postupkom ćete da izvučete gorčinu iz patlidžana. Tiganj zagrejte na srednjoj temperaturi pa premažite trake maslinovim uljem. Propržite patlidžan sa obe strane. U blender stavite biljni sir, beli luk, peršun i biber. Sve izblendajte sitno. Dodajte dcl vode ili sojinog mleka pa izmiksajte dok smesa ne bude kremasta. Sipajte fil na trake patlidžana, na krajeve pa dobro urolajte. Poređajte rolovane patlidžane pa tacnu pa ih prelijte limunovim sokom. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)