AKO ŽELITE MERMERNO PLAVA JAJA OFARBAJTE IH OVAKO Potpuno je prirodna tehnika, a ispadnu prelepa
Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.
Potreban vam je crveni kupus i kokosovo ulje. U šerpu sipajte 2 litra vode i pola čaše sirćeta. Kupus isecite pa ga stavite u pripremljenu šerpu i kuvajte 2 sata. Ostavite da se prohladi pa prebacite u teglu i stavite u frižider. Skuvajte jaja. Kese za zamrzivač koristite umesto rukavica, pa nauljenim dlanovima od kokosovog ulja pređite preko jajeta. Možete i da otopite kokosovo ulje u činiji, pa slikarskom četkicom iscrtavate šare. Jaja prenesite u teglu sa hladnom vodom pa ostavite od 20 minuta do nekoliko sati, u zavisnosti od intenziteta boje koju želite da dobijete. Izvadite i ostavite da se osuše.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Komentari (0)