PITA KROMPIRUŠA Sočna i slasna, idealna za sva vremena i prilike, a posna
Sjajan predlog za dane posta, dugo će vas držati sitim, a greje dušu i telo.
Potrebno je
- 600 g brašna
- 250 ml vode
- 1 kašika soli
- 50 ml ulja + 4 kašike za premazivanje
Za fil
- kg krompira
- 1 kašika soli
- beli biber
Za preliv
- 200 ml vode
- 2 kašike ulja
- pola kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 275 stepeni. Stavite polovinu mere za brašno u jednu posudu. Dodajte ulje i so, pa sa mlakom vodom zamesite testo, uz dodavanje preostalog brašna. Podelite testo na 4 jufke. Premažite svaku kašičicom ulja i ostavite tako 20 minuta. Napravite fil od krompira soli i bibera. Zatim ih razvijte i dodajte im fil krompira. Uvijte jufke pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 275 stepeni, Stavite vodu, so ulje da provre. Prelijte pitu sa prelivom, Na kraju, vratite u rernu još 5 minuta, da upije preliv.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)