USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
Potrebno je
- 600 g brašna
- 250 ml mlakog mleka
- 8 g suvog kvasca
- 3 kašike kiselog mleka
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 2 jajeta
- 1 kašika sirćeta
- 150 g putera
- malo susama
- malo kima
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac razmutite u mleku pa dodajte šećer i ostavite da nadođe. Dodajte 2 jajeta, ulje i sirće, kiselo mleko, kašičicu soli i brašno pa zamesite testo. Pustite pola sata da nadođe. Testo premesite i podelite na 5 jednakih jufki pa ostavite da odmore 5 minuta. Kalup obložite pek papirom pa razvucite svaku loptu na veličinu dna obruča. Onda svaku koru premažite puterom, pa ređajte jednu na drugu. Prebacite u kalup. Odredite centar pogače i utisnite krug pa odsecite trouglove, svaki uhvatite i preokrenite, razrežite do dna i oblikujte u krug. Napravite ružice. Pogaču premažite žumancetom, Ukrasite susamom i kimom, pa ostavite da se odmori 10 minuta. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)