USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
Potrebno je
- 600 g brašna
- 250 ml mlakog mleka
- 8 g suvog kvasca
- 3 kašike kiselog mleka
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 2 jajeta
- 1 kašika sirćeta
- 150 g putera
- malo susama
- malo kima
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac razmutite u mleku pa dodajte šećer i ostavite da nadođe. Dodajte 2 jajeta, ulje i sirće, kiselo mleko, kašičicu soli i brašno pa zamesite testo. Pustite pola sata da nadođe. Testo premesite i podelite na 5 jednakih jufki pa ostavite da odmore 5 minuta. Kalup obložite pek papirom pa razvucite svaku loptu na veličinu dna obruča. Onda svaku koru premažite puterom, pa ređajte jednu na drugu. Prebacite u kalup. Odredite centar pogače i utisnite krug pa odsecite trouglove, svaki uhvatite i preokrenite, razrežite do dna i oblikujte u krug. Napravite ružice. Pogaču premažite žumancetom, Ukrasite susamom i kimom, pa ostavite da se odmori 10 minuta. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)